Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina delili kresničke


Pešci so med najbolj ranljivimi in ogroženimi prometnimi udeleženci. Pogosto so žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil, pa tudi zaradi lastnih napak in neustreznega ravnanja.

V jesenskih in zimskih dneh, ko se dan krajša, so pešci v cestnem prometu, predvsem zaradi slabe vidljivosti, veliko bolj ogroženi. Policisti ponovno opozarjajo, da pešci ne pozabite na svojo varnost.

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so zato v sklopu nacionalne preventivne akcije za večjo varnost pešcev »Bodi viden – Bodi previden« delili kresničke in odsevne trakove ter ostali preventivni material naključnim pešcem.

Pešci boste varnejši, če upoštevate nekaj nasvetov:

  • v prometu nosite svetlejša oblačila in predmete, ki izboljšujejo vidnost,
  • ponoči ali ob zmanjšani vidljivosti med hojo, na vidnem mestu in na strani ob vozišču, nosite kresničko ali drugo odsevno telo,
  • upoštevajte prometne predpise, prečkajte cesto na označenih prehodih za pešce ter uporabljajte površine za pešce,
  • vedno se prepričajte, če je prečkanje varno in predvidevajte ravnanja drugih udeležencev.

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so v sklopu nacionalne preventivne akcije za večjo varnost pešcev »Bodi viden – Bodi previden«, ki bo potekala v prvi polovici oktobra, delili kresničke in odsevne trakove ter ostali preventivni material naključnim pešcem. Akcija je bila izvedena 5. 10. 2020 na pobudo Agencije za varnost prometa na območju celotne Slovenije. K akciji so aktivno pristopili SPV Rogaška Slatina, Medobčinski inšpektorat in redarstvo ter ZŠAM Rogaška Slatina.

Vsem sodelujočim se policisti zahvaljujejo za sodelovanje.

Policijsko poročilo PP Rogaška Slatina vikend 3. in 4. 10. 2020:

Rogatec  03.10.2020

Policisti smo bili obveščeni o pretepu pred gostinskim lokalom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prerivanja med dvema gostoma. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Rogatec 03.10.2020

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo. Povzročitelj je po trčenju s kraja odpeljal in udeležencu ni nudil svojih podatkov. Policisti so povzročitelja kmalu izsledili.

Kostrivnica 04.10.2020

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Neznani voznik je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal.

Rogatec, 3.10.2020

Policisti so ustavili voznika, ki je pregloboko pogledal v kozarec. Preizkus alkoholiziranosti je namreč pokazal kar 0,62 mg alkohola v litru izdihanega zraka, kar je stopnja za katero je predpisana sankcija 1200 eur globe in 18 kazenskih točk, kar pomeni posledično prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Voznika so policisti še pridržali do streznitve. Za svoje ravnanje se bo zagovarjal na sodišču.