Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pevska revija socialnovarstvenih zavodov Slovenije, ki bi morala biti v Šentjurju, letos preko spleta


Socialnovarstveni zavodi imajo letos izjemno zahtevno leto. V normalnih razmerah bi se trenutno pripravljali na pevsko revijo pod okriljem Skupnosti socialnih zavodov Slovenije. Ker verjamejo, da smo skupaj močnejši in da zmoremo, so si zadali, da jo naredijo tudi letos, vendar drugačno, in sicer virtualno z naslovom Vsi v en glas.

Lansko leto je bil med pevskimi zbori stanovalcev za zmagovalni zbor proglašen zbor stanovalcev Doma starejših Šentjur imenovan Večno mladi. Nenapisano pravilo določa, da v naslednjem letu organizacijo prireditve prevzame zavod, katerega zbor stanovalcev je proglašen za zmagovalca, zato jo to leto organiziramo v Domu starejših Šentjur. “Dolgo smo oklevali, vendar naša volja in moč sta botrovali temu, da smo se odločili, da pevska revija bo. Sicer drugačna, vendar bo in tako skupaj v en glas zapeli tri ljudske pesmi, in sicer Moje dekle je še mlado, En hribček bom kupil, Mi se imamo radi,” pove direktorica doma mag. Vesna V. Razboršek.

Pevska revija se bo odvijala 29.10.2020 ob 10. uri na Facebook profilu Doma starejših Šentjur https://www.facebook.com/domsentjur.

K sodelovanju se je prijavilo rekordno število domov, in sicer skupno 21. Pevce bo pri petju spremljal harmonikarski orkester Glasbene šole Skladateljev Ipavcev Šentjur in bodo dogodku pridali medgeneracijsko noto.

“Ponosni smo, da so se vabilu odzvali številni cenjeni gostje, med njimi predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor, ki bo pevce pozdravil, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti gospod Janez Cigler Kralj, predsednica Skupščine Skupnosti socialnih zavodov Slovenije gospa Valerija Lekić Poljšak in župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. Hkrati vas prosimo, da v prispevku seznanite, da so bili prispevki posneti pred epidemijo. Hvala, ker boste prispevek delili in pripomogli k širjenju lepih in spodbudnih novic. Vljudno vas vabimo, da se virtualno srečamo v Domu starejših Šentjur, hiši po meri človeka. Želim Vam vse dobro ter vas vabim, da skupaj pojemo – vsi v en glas,” zaključi Razborškova.

foto: Damjan Regoršek/ssz-slo.si