Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprti dve novi pediatrični ambulanti v Rogaški Slatini (foto)


V Občini Rogaška Slatina je zaključena izvedba projekta ureditve dveh novih pediatričnih ambulant s spremljevalnimi prostori v izmeri 196 m2 v nadstropju novozgrajenega objekta ob Zdravstveni postaji Rogaška Slatina.

foto: Občina Rogaška Slatina

V Sklopu projekta sta bili urejeni dve novi pediatrični ambulanti z zdravniško in sestrsko sobo ter previjališčem, vsaka ambulanta pa ima tudi svojo čakalnico z otroškim kotičkom, prav tako je urejena posebna soba za izolacijo. V sklopu investicije je urejena tudi čajna kuhinja z garderobami za zaposlene v pediatričnih ambulantah.

Dosedanja pediatrična ambulanta bo spremenjena v ambulanto družinske medicine, ki jih imajo v Rogaški Slatini tri.

Ob zaključku del in ogledu prostorov je župan mag. Branko Kidrič povedal: »Pridobitev dveh pediatričnih ambulant je velik korak pri razvoju primarnega zdravstva v Rogaški Slatini. S tem potrjujemo svojo vizijo razvoja, saj smo prostore odkupili že pred dvema letoma, čeprav še nismo povsem natančno vedeli, kakšen bo njihov namen. Vendar, če bi danes, ko smo na osnovi vztrajnosti in prizadevanj vodstva ZD Šmarje pridobili pediatra, ki smo ga potrebovali vrsto let, šele začeli razmišljati, v katere prostore bi ga dali, bi pediater zagotovo odšel kam drugam. S tem želimo samo poudariti, da so občinska sredstva v višini 500.000 EUR, vključno z nakupom prostorov, gradbeno obrtniškimi deli in nabavo opreme, vložena na pravi način. Enako pomembno kot novi prostori pa je tudi dejstvo, da z delom pričenja nov zdravstveni tim z mlado pediatrinjo na čelu.«

Pediatra Janja Slomšek in Matej Slivnik (foto: Zlatka Polajžer)

V sklopu projekta sta bili urejeni dve novi pediatrični ambulanti z zdravniško in sestrsko sobo ter previjališčem, vsaka ambulanta ima svojo čakalnico z otroškim kotičkom, prav tako je urejena posebna soba za izolacijo. V sklopu investicije je urejena tudi čajna kuhinja z garderobami za zaposlene v pediatričnih ambulantah. Sredstva za izvedbo investicije je v celoti zagotovila občina Rogaška Slatina, medtem ko je strošek opreme novih prostorov v vrednosti 50.000 EUR pokril Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah iz naslova amortizacije.

Direktorica Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah Jasna Žerak je ob odprtju dejala, da bosta pediatra Matej Slivnik in Janja Slomšek prve paciente v novi ambulanti sprejela že v ponedeljek.

Vsi verjamejo, da bodo najmlajši in njihovi starši v novih prostorih pridobili še več topline, predvsem pa ustrezno zdravstveno oskrbo.

R. Č.