Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obrambni minister Tonin na Celjskem. Obiskal mejni prehod Dobovec, Občino Šmarje, URSZR Celje in celjsko vojašnico (foto)


Na Celjskem se je na uradnem obisku danes mudil obrambni minister mag. Matej Tonin. Obiskal je mejni prehod Dobovec, Izpostavo Uprave RS za zaščito in reševanje Celje in Vojašnico Franca Rozmana Staneta v Celju.

Minister mag. Matej Tonin se je danes mudil na obisku v Celju, Šmarju pri Jelšah in Rogatcu. Obiskal je obiskal Izpostavo Uprave RS za zaščito in reševanje Celje, ki je zadolžena za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami na območju 33 občin. Regijski center za obveščanje, ki deluje znotraj izpostave, je v letu 2020 do 30. septembra obdelal 67.072 klicev.

V Celju je obiskal tudi Vojašnico Franca Rozmana Staneta, kjer so mu predstavili naloge 20. pehotnega polka in drugih enot Slovenske vojske v vojašnici. Kot druge vojašnice je tudi celjska vojašnica potrebna prenove, ki pa jo bo omogočil nov zakon o investicijah v Slovenski vojski.

Na poti v Rogatec se je ustavil tudi na Občini Šmarje pri Jelšah in jih pohvalil za opravljeno delo v prvem valu epidemije: “Orali ste ledino in tudi nas v Ljubljani spodbujali, da opravimo vse potrebno. Hvala vam,” je med drugim dejal Tonin. Gostitelji, Matija Čakš, župan občine Šmarje pri Jelšah, predstavniki Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah in štaba Civilne zaščite, so na osnovi izkušenj izpostavili nekaj predlogov za nadaljne spopadanje s covid-19.

Tonin je obiskal tudi Rogatec, kjer je se je na mejnem prehodu Dobovec pri Rogatcu srečal z mešano mejno patruljo slovenske Policije in vojske, ki letos obeležujejo 5 let sodelovanja pri nadzoru meje. Patrulja mu je predstavila svoje delo in problematiko nezakonitih migrantskih prehodov meje.

R. Č.