Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Namenu predali obnovljeno knjižnico v Podčetrtku (foto)


Prejšnji teden so v Podčetrtku uradno obeležili obnovo Knjižnice Podčetrtek, ki je zasijala v svoji novi preobleki. Z novo opremo in osvežitvijo knjižnica tako stopa v novo obdobje služenja lokalni skupnosti s ponudbo zgodb, znanja, osebnostne rasti, povezovanja in prinašanja večje kakovosti življenja in družbene kohezije.

Občina Podčetrtek je knjižnico celovito sanirala in opremila z novim stavbnim pohištvom, uredila pa je tudi vhod in nova parkirišča. Pomembna je predvsem sanacija vlage v stavbi, ki je predstavljala zelo slabe pogoje za hrambo knjig.

Obnovljeno knjižnico je uradno odprl župan Podčetrtka Peter Misja, ki je skupaj z občinsko upravo vseskozi skrbel za podporo in sodelovanje pri projektu prenove. K življenju Knjižnice Podčetrtek pa so veliko doprinesli tudi OŠ Podčetrtek, javni delavci, kolektiv JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah in mnogo drugih.

Kulturni program ob odprtju so obogatili učenci OŠ Podčetrtek in Čokoladnica Olimje, ki je ob tej priložnosti izdelala posebno izdajo čokolade.

Knjižnica Podčetrtek, ki spada pod okrilje JZ Knjižnice Šmarje pri Jelšah, premore okoli 650 članov, z obnovo pa si jih obetajo še več.

foto: Žiga Lah Koštomaj