Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Med vikendom potrdili nove tri okužbe z novim koronavirusom v Pegazovem domu


V nedeljo je bilo v Sloveniji opravljenih 1034 testiranj na covid-19 na podlagi katerih je bilo potrjenih 75 okužb z novim koronavirusom. Umrl je en covid bolnik, skupaj je umrlo že 156 oseb obolelih za covid-19.

V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 2103 oseb. Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo na Celjskem včeraj potrjenih “zgolj” 6 novih okužb, največ v Celju, kjer so potrdili tri okužbe. Po eno okužbo so potrdili še v občinah Rogaška Slatina, Vitanje in Slovenske Konjice.

Potem, ko se je zdelo, da so v Pegazovem domu ustavili širjenje okužb s Sars-CoV-2, so v soboto in nedeljo potrdili nove tri primere okužb.

Po slovenskih bolnišnicah je skupaj hospitalizirana 107 oseba, 21 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 10 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo sedem covid bolnikov, nihče od teh ni v intenzivni enoti. Včeraj so v celjski bolnišnici sprejeli dva nova covid bolnika, odpustili pa so jih pet.

V celotni Savinjski regiji je skupaj aktivno okuženih 281 oseb, v Sloveniji pa 2103 oseb. Največ jih je v občini Ljubljana s 363 aktivno okuženimi, Celje na četrtem mestu jih ima 55. Občine Kozjanskega in Obsotelja imajo naslednje število aktivno okuženih oseb: Šentjur 28, Rogaška Slatina 16, Šmarje pri Jelšah 10, Rogatec 4, Podčetrtek 3 in Kozje 2.

Skupno število okuženih v Pegazovem domu naraslo na 34

Kot je sporočila direktorica Pegazovega doma v Rogaški Slatini Kristina Kampuš, sta bili v soboto v Pegazovem domu potrjeni še dve novi okužbi ter v nedeljo ena.

“Okužbe so se pojavile pri stanovalcih, ki so bili pred tem na dveh testiranjih negativni, kar kaže na to, da se virus nepredvidljivo pokaže z zamikom, stanovalci, pri katerih je bila zaznana okužba pa niso imeli nobenih simptomov.  V nedeljo 4. 10. je bilo ponovno odvzetih večje število brisov tako pri stanovalcih skupine, v kateri so bile nove okužbe, kot pri zaposlenih, ki so bili prisotni v delovnem procesu v tej skupini. Vsi rezultati brisov se negativni. 

Skupno število potrjenih okužb je 28 pri stanovalcih ter 6 pri zaposlenih, kar je nespremenjeno že od 21.septembra. Dve zaposleni sta ozdravljeni in nazaj na delovnem mestu, prav tako sta ozdravljena 2 stanovalca, ki sta se iz rdeče cone preselila nazaj v svojo sobo.

V bolnišnični obravnavi sta trenutno 2 stanovalki in 2 stanovalca, vsi ostali stanovalci, pri katerih je bila potrjena okužba, so nameščeni v rdeči coni v Pegazovem domu. Novih smrtnih primerov ni,” pojasnjuje Kampušova.