Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Maše po spletu vendarle na voljo. Video iz župnij Šmarje in Ponikva


Potem ko so slovenski škofje v petek najprej sporočili, da v času prepovedi obiskovanja sv. maš zaradi koronavirusne situacije tudi niso dovoljeni spletni prenosi maš iz župnij, temveč so na voljo le maše, ki jih prenašajo televizija in radio, so po pritisku vernikov do odločitev spremenili ter prenos maš po spletu pod določenimi pogoji dovolili.

Maše preko spleta so tako na našem območju izvedli v župnijah Šmarje pri Jelšah in Ponikva, napovedali so jih v Rogaški Slatini, glede na izkušnje iz prvega vala pa jih pričakujemo tudi iz župnije sv. Peter pod sv. Gorami

Župnija Šmarje pri Jelšah:

Druge možnosti duhovnega prisostvovanja:
1. Cerkev bo odprta vsak dan med 8.00 in 19.00 uro. V tem času povabljeni k osebni molitvi. Naenkrat je lahko v cerkvi največ deset vernikov, ki upoštevajo določila za preprečevanje epidemije.
2. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah), ob 9. uri.
3. Možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.00 do 10.30 uri, med tednom pa od 18.30 do 19.00 ure. V tem času bo možnost tudi za sveto spoved.
• Udeležba pri individualni duhovni oskrbi je dovoljena samo zdravim vernikom, ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature.
• Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, tako kot to velja za vstopanje v druge javne prostore.
• Ob vstopu v prostor si mora vsak razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in ohranjati dva metra medosebne razdalje (to ne velja za družine in člane istega gospodinjstva).
• Priporoča se, da imajo vsi duhovniki in verniki na telefonu nameščeno aplikacijo #Ostanizdrav.

Duhovniki župnij Kozjanskega in Obsotelja, če boste naslednjo nedeljo tudi vi prenašali maše preko spleta, nas opozorite na [email protected], saj bomo na našem portalu ob nedeljah objavljali prenose v živo iz župnij, ki to omogočajo.
Nedeljska maša iz župnije Ponikva:
Vernike iz naše župnije spodbujamo, da pridete po koncu sv. maše v župnijsko cerkev in prejmete sv. obhajilo. Sv. obhajilo bo mogoče prejeti do 9.50.
Za nemoten potek Vas prosim, da upoštevate naslednja navodila:
– pridite le, če ste zdravi;
– obvezna je uporaba obrazne zaščitne maske;
– v cerkev vstopajte pri glavnih vratih;
– razkužite si roke;
– ves čas (razen pri obhajilu) vzdržujte medsebojno razdaljo vsaj 2 m
– sprejmite sv. obhajilo in počakajte na blagoslov;
– lepo vas prosimo za vaš dar za našo župnijo –
to nedeljo bo vaš dar v celoti namenjen za misijone;
– vzemite oznanila in tisk (Družino, Ognjišče, Misijonska obzorja,
Družinsko pratiko, Marijanski koledar, …)
– na telefon si namestite aplikacijo #OstaniZdrav

Nedeljska maša iz župnije Rog. Slatina

FB video tokrat ni navoljo, prenos maš je sicer napovedan za nedelje ob 9:30.

druge možnosti duhovnega prisostvovanja:
2)OB NEDELJAH VABLJENI POSAMEZNO ALI DRUŽINA SKUPAJ v cerkev od 7.30 do 9.30. ure. Najprej boste malo v tišini molili, prejeli sv. obhajilo in blagoslov, lahko boste oddali svoj dar za vzdrževanje cerkve (to nedeljo za misijone), na polici za tisk boste vzeli nova oznanila in list za spomine.

4) POGREBI SO LE V KROGU DRUŽINE. Pogrebne sv. maše ni ob pogrebu in se bomo zanjo posebej z vami dogovorili in bo pozneje.

5) VEROUK SE IZVAJA NA DALJAVO. otroci, ki hodijo v šolo in imajo verouk v šoli ga imajo po sporedu, tudi 4. in 5. razred. Vse starše lepo prosimo, da v tem času še posebej vsak teden sedejo skupaj z otrokom k veroučnenemu zvezku in pogledajo kaj imajo otroci za nalogo in se o veroučni temi z otrokom pogovorijo.

Župnija sv. Peter pod sv. Gorami

1. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Dovoljene so zasebne maše duhovnika brez vernikov.

2. Dovoljena je individualna duhovna oskrba vernikov.

Ob nedeljah ob 8.00 in 10.00 bomo v naši župniji podelili sveto obhajilo in blagoslov, verniki pa lahko darujejo za spomine in potrebe Cerkve in prejmejo oznanila. Spomini bodo objavljeni na oglasni deski in na spletni strani http://www.svetegore.si.

3. Cerkev bo odprta za osebno molitev vernikov od 8.00 do 17.00. Naenkrat je lahko v cerkvi največ deset vernikov, ki upoštevajo določila za preprečevanje epidemije.

4. Spovedovanje ob nedeljah ob 8.00 in 10.00 po blagoslovu. Spovedovanje v spovednicah je dovoljeno samo, če je nameščena ustrezna zaščita med spovedancem in spovednikom (npr. PVC-folija) ter se spovednico redno prezračuje in čisti.