Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti uspešni na ekipnem državnem prvenstvu


Minulo soboto je v Ljutomeru pod okriljem Karate zveze Slovenije in organizaciji Karate sekcije TVD Partizan Ljutomer, potekalo ekipno državno prvenstvo v karateju. Tekmovanja so se udeležili tudi karateisti Karate kluba Bushido ter Karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

Na državnem prvenstvu je na nastopilo 109 ekip iz 34 slovenskih karate klubov.

Timotej Jordan in Jakob Žumer do ekipnega naslova prvaka in podprvaka

Člana Karate kluba BUSHIDO, Timotej Jordan in Jakob Žumer sta si zasluženo, kot sposojena tekmovalca v ekipi KK Radvanje, priborila naziva državnega prvaka in podprvaka. Timotej Jordan si je naslov ekipnega državnega prvaka priboril v kategoriji KUMITE MLADINCI OPEN, Jakob Žumer pa je postal ekipni državni podprvak v kategoriji KUMITE KADETI OPEN.

Pred karateisti Karate kluba BUSHIDO sta še dve kvalifikacijski pokalni tekmi, za nastop na državnem prvenstvu do 21 let, katerega bo KZS izvedla novembra 2020.

Timotej Jordan se med 24. 10. – 31. 10. udeležuje tudi priprav A-reprezentance v Kranjski gori, kjer se bodo pripravljali na prihajajoče evropsko prvenstvo za kadete, mladince in U21, ki bo v finskem Tampereju. Pred evropskim prvenstvom se Jordan decembra odpravlja še na KARATE1 League v Benetke, kjer se bo potegoval za točke na svetovni rang lestvici, na kateri je ob zaključku lanske sezone zasedel 3. mesto med 179 kadeti v absolutni kategoriji.

Ana Bele do ekipnega naslova državne prvakinje

Članica Karate kluba Kozjansko in Obsotelje Ana Bele je na ekipnem državnem prvenstvu v Ljutomeru nastopala kot posojena tekmovalka v DK Celje. S sotekmovalkama iz Celja je v kategoriji kumite deklice osvojila naslov ekipne državne prvakinje.

foto: KK Bushido in KK Kozjansko in Obsotelje