Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako lahko starejši v občini Podčetrtek koristijo brezplačen prevoz? (navodila)


V začetku meseca so v občini Podčetrtek začeli izvajati brezplačen taksi prevozov za starejše občane imenovan “Moj taxi”. Gre za poskusni model, ki ga bodo preizkušali šest mesecev, od 1. oktobra 2020 do 31. marca 2021, kasneje pa na podlagi izkušenj pripravili pravilnik za izvajanje te storitve.

Občina Podčetrtek je za boljše razumevanje delovanja in uporabe storitve pripravila navodila, kako lahko uporabniki koristijo brezplačne prevoze.

Brezplačni prevozi se izvajajo znotraj Upravne enote Šmarje pri Jelšah, in sicer ob delavnikih med 7. in 16. uro. Ob vikendih in praznikih se brezplačni prevozi ne izvajajo.

Do brezplačnih prevozov so upravičeni občani Občine Podčetrtek, ki so stari najmanj 65 let in nimajo zagotovljene druge možnosti transporta oziroma nimajo možnosti uporabe drugega brezplačnega javnega prevoza.

Brezplačni prevozi se nudijo za namen obiska zdravnika znotraj upravne enote Šmarje pri Jelšah ali zaradi opravkov pri uradnih organih znotraj Upravne enote Šmarje pri Jelšah, izjemoma se brezplačni prevoz lahko uporabi tudi za obisk trgovine na območju Občine Podčetrtek ali obisk pokopališča.

Izjemoma se nudi prevoz tudi do bolnice v Celju, Brežicah ali Mariboru, pri čemer uporabniki sofinancirajo stroške prevoza v višini 50%. Čakalne ure taksista se ne sofinancirajo in se plačajo po veljavnem ceniku taksista.

Upravičeni občani lahko koristijo brezplačni prevoz največ 3 x v enem mesecu. Prevoze je potrebno rezervirati 3 dni v naprej na telefonski številki izbrane taksi službe Taxi Zlatko (031 595 687), ki je objavljena tudi na spletni strani Občine Podčetrtek.  

Vsi uporabniki brezplačnega prevoza se morajo predhodno evidentirati na sedežu Občine Podčetrtek in izkazati upravičenost do brezplačnih prevozov.

V primeru zlorabe s strani uporabnikov se zahteva refundacija sredstev.

Obrazec in navodila za Moj taxi dobite tukaj (klik)