Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako bo organizirano varstvo v vrtcih Kozjanskega in Obsotelja?


V prihodnjih dneh bodo začeli veljati novi omejitveni ukrepi za preprečitev širjenja koronavirusa. Zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi od ponedeljka, 26. oktobra 2020, zaprti, predvidoma za en teden. Ukrep je namenjen zajezitvi širjenja okužb z novim virusom SARS-CoV-2.

Izjema velja za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo. Župani posameznih občin lahko zato sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok.

Pri odločanju o izjemah je potrebno upoštevati trenutno epidemiološko stanje v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vse predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal NIJZ.

V času zaprtja vrtcev bodo starši plačila oproščeni. Pravno podlago bo določil interventni zakon.

Spodaj so obvestila in kontakti vrtcov v občinah KiO, glede tega, kako bodo organizirali varstvo otrok staršev, ki spadajo med izjeme.

Vrtec Bistrica ob Sotli:

Vrtec Bistrica ob Sotli poziva starše, da v skladu s svojimi potrebami v primeru, ko nujno potrebujejo varstvo zaradi službenih obveznosti, izpolnijo prijavo (klik) in posredujejo pisno potrdilo delodajalca obeh staršev. Prijavo oddajo v vrtcu ali jo pošljejo na e-naslov [email protected] do sobote, 24.10. 2020 do 12.ure. Glede na število prijav bodo odločili, ali se bo varstvo v vrtcu izvajalo. Otroke bodo v vrtec sprejemali samo ob predložitvi podpisane izjave staršev (klik), da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami,

Vrtec Dobje:

Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, je župan Občine Dobje sprejel sklep, s katerim je določil izjemo od zaprtja vrtcev in organizacijo delovanja vrtca Dobje v minimalnem obsegu. Ta izjema je namenjena samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Gre izključno za primere, kjer prihodnji teden delata oba starša, kar boste morali dokazati s potrdilom delodajalca.

Vrtec Kozje:

Vrtec Zmajček v Občini Kozje bo ZAPRT, razen za izjeme in sicer predvidoma za starše, ki delajo pri delodajalcih, ki opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države. Županja občine bo sprejela sklep, s katerim bo določila izjeme od zaprtja vrtcev, po objavi odloka Vlade RS.

Vrtec Rogaška Slatina:

V dogovoru z Občino Rogaška Slatina bo na podlagi veljave novih omejitvenih ukrepov za preprečitev širjenja koronavirusa, Vrtec Rogaška Slatina v prihodnjem tednu deloval v minimalnem obsegu. V Vrtcu Rogaška Slatina bo delovala samo enota Izvir, in sicer za otroke, katerih starši morajo delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo. Za vse nadaljnje informacije spremljajte spletno stran Občine Rogaška Slatina in Vrtca Rogaška Slatina. Starši bodo preko e-pošte ali telefonskega klica od vzgojiteljic prejeli obvestilo. Vljudno vas prosijo, da jim zaradi organizacije dela čim prej sporočite potrebo po nujnem varstvu vašega otroka in čas bivanja otroka v vrtcu. Za vse dodatne informacije so dosegljivi tudi med vikendom na telefonski številki: 040 797790.

Vrtec Rogatec: 

V času od 26. 10. 2020 do 30. 10. 2020 bo v Vrtcu Rogatec omogočeno varstvo otrok staršem, ki nujno potrebujejo varstvo. Varstvo bo organizirano v vrtcu Rogatec, in sicer od 5.30 do 16.00 ure.

Starši morajo ob prihodu v vrtec dostaviti: dokazilo, ki je podlaga za izkazovanje potrebe po nujnem dostopu vrtca (npr. potrdilo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je nujno za državo in družbo…) ter podpisano izjavo obeh staršev, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženo osebo. Starši se ob vstopu v vrtec držijo vseh, že znanih ukrepov (nošenje mask, razkuževanje rok, ustrezna medsebojna razdalja, hitro zapuščanje garderobe in vrtca). O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih bodo obveščali preko spletne in FB strani. Pomembne informacije bodo starši prejemali tudi na elektronski naslov.

Vrtec Podčetrtek:

Zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi bodo od ponedeljka, 26. 10. 2020, zaprti vrtci, predvidoma za en teden. Po sklepu Občine Podčetrtek bodo oddelki vrtca v Pristavi pri Mestinju zaprti, nujno varstvo bodo izvajali v oddelkih v Podčetrtku. Če obema staršema delodajalec ne more omogočiti delo na daljavo, izpolnite izjavo, ki jo bodo starši prejeli pri prevzemu otroka. Potrebo po nujnem varstvu lahko javite tudi na e-mail [email protected] do petka, 23. 10. 2020, do 17. ure.

Prosijo, da v varstvo pripeljete le zdravega otroka, ter upoštevate priporočila NIJZ (zaščitna maska, varnostna razdalja). O ostalih podrobnostih vas bodo sproti obveščali na spletni strani vrtca.

Vrtec Šentjur:
Sporočilo občine z dne 16. 11. 2020: Na podlagi Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanje je župan mag. Marko Diaci sprejel sklep o določitvi izjem od zaprtja vrtcev. Izjema od zaprtja vrtcev zagotavlja delovanje v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Nujno varstvo se od 16. novembra 2020 zagotavlja v Vrtcu Šentjur: v enotah Pešnica, Šentjur in Planina. Starši morajo za uveljavljanje pravic do nujnega varstva predložiti potrdilo delodajalca, prav tako podpisano izjavo, da je otrok zdrav in da zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

V skladu z okrožnico Ministrstva za šolstvo, izobraževanje in šport, je župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci v skladu s pooblastili in dogovorom z Vrtcem Šentjur sprejel odlok o izjemah za nujno varstvo otrok. V času veljanja odloka o prepovedi zbiranja v zavodih, ki vključuje tudi vrtce, bo tako zagotovljeno nujno varstvo otrok staršev, ki opravljajo dela, pomembna za delovanje lokalne skupnosti, države in družbe (zdravstvo, policija, civilna zaščita, vojska in ostale službe, pomembne za oskrbo prebivalstva).

Od 26. oktobra 2020 do nadaljnjega so v skladu z državnim odlokom zaradi preprečitve širjenja virusa SARS vsi vrtci zaprti, v tem času pa bo dežurna le enota Pešnica, Cesta Miloša Zidanška 11, 3230 ŠENTJUR.

Za uveljavite pravice do nujnega varstva morajo starši (enostarševska družina za enega) oziroma skrbniki predložiti ustrezno potrdilo delodajalca oo nujnosti opravljanja dela, prav tako pa morajo predložiti podpisano izjavo, da otrok v zadnjih 10 dneh ni bil v stiku z osebo, okuženo s COVID 19.

Za nujno varstvo in informacije kontaktirate JZ Vrtec Šentjur, vsem staršem, ki so prijavili otroke za nujno varstvo, bodo organizacijo in delovne čase skupin posredovali po elektronski pošti.

Vrtec Šmarje pri Jelšah:

Po zagotovilih Štaba Civilne zaščite Občine Šmarje pri Jelšah bo poskrbljeno za varstvo otrok staršev, ki morajo hoditi v službo. Vsi starši, ki od ponedeljka naprej, potrebujejo varstvo naj to sporočijo ravnateljici vrtca Šmarje pri Jelšah Jelki Kitak na elektronski naslov [email protected] najkasneje do nedelje popoldan.