Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zelena luč za prenovo ceste Dole – Ponikva – Loče


Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je na dan občinskega praznika sopodpisal izvajalsko pogodbo za dolgo pričakovano prenovo cestnega odseka državne ceste Dole – Ponikva – Loče.

Pogodba za izvedbo projekta Rekonstrukcije regionalne ceste Dole – Ponikva – Loče od km 4,100 do km 4,760 in od km 5,360 do km 6,140, 1. in 2 faza, je vredna slab milijon evrov. Sofinancerski delež Občine Šentjur znaša približno 225.000 evrov, preostanek se bo kril iz državnih sredstev, večinski investitor je Direkcija RS za infrastrukturo. S tem so izpolnjeni pogoji za pričetek prenove, ki se pričakuje v naslednjih dneh.

Župan mag. Marko Diaci je ob tem izrazil veliko zadovoljstvo, da so dolgoletna prizadevanja in utemeljevanja nujnosti prenove zelo pomembnega cestnega odseka v naši občini vendarle obrodila sadove. »Direkcija RS za infrastrukturo je podala pobudo in zaprosila občino Šentjur za vključitev v pridobivanje še manjkajočih soglasij lastnikov zemljišč na trasi prenove, ki so še edina in resnici na ljubo že dolgotrajna ovira čimprejšnji izvedbi projekta,« je pojasnil župan. Kot še dodaja, se v sklopu projekta pričakujejo oziroma so dogovorjene tudi lokalne sanacije, preplastitve in potrebna obnovitvena dela na odseku od krožišča v Dolah proti Hotunju, kjer načeloma ne bo potrebe po dodatnih zemljiščih.

vir: Občina Šentjur