Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaslužne občane in organizacije so počastili tudi v občini Rogatec (foto)


V soboto, 5.9.2020, je v atriju Dvorca Strmol v Rogatcu potekala slavnostna seja Občinskega sveta občine Rogatec, kjer so podelili občinska priznanja.   

Dogodek so z glasbenimi vložki popestrili Mateja Bobek, Mojca Jelič, mlada glasbena ustvarjalca Lara Božak in Vid Luka Narea.

Župan občine Martin Mikolič je v svojem nagovoru izpostavil nekaj ključnih naložb v infrastrukturo, saj jim je uspelo zgraditi kolesarsko pot na območju občine ter obvoznice. Župan je tudi izpostavil naložbe v turizem ter zdravstvo, saj jim je uspelo preurediti zobno ordinacijo in prostore za zobno preventivo. Hkrati je pohvalil uspešno delovanje občine v času epidemije covid-19 ter nekaj načrtov za prihodnje.

Prejemniki nagrad

Nagrade sta podelila župan Martin Mikolič in podžupanja Mojca Šmit.

Denarno nagrado je prejelo čebelarsko društvo Rogatec, ki letos obeležuje 120-letnico delovanja. Je eno izmed najstarejših društev v občini. Člani čebelarskega društva s svojim delom pripomorejo k večji prepoznavnosti občine.

Priznanje občine Rogatec je prejela civilna zaščita, ki ima pomembno vlogo, saj se aktivira in odzove v vsaki večji nesreči, ki doleti občino. Ekipa civilne zaščite je v preteklosti v nekajmesečnem migrantskem valu oskrbovala več tisoč migrantov, prav tako je imela ključno vlogo ob lanskoletnih poplavah, ki so doletele občino. Letos pa je imela civilna zaščita izredno pomembno vlogo ob izbruhu virusa covid-19.

Plaketo občine Rogatec je prejelo trgovsko podjetje Jagros d.o.o, ki dobro sodeluje in pomaga z društvom v občini. Podjetje društvom pomaga s finančno podporo ali pa z darovanjem blaga, ki ga imajo na voljo v svojih trgovinah. Prav tako pa nudi zaposlitev večjemu številu občanom.

Prejemniki nagrad so pripomogli k uspešnejšemu delovanju občine.

A. Z.