Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaradi vnosa bolezni Covid-19 zaprli slatinski zdravstveni dom


Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 2382 testov na covid-19, potrjenih je bilo 99 okužb, umrl ni nihče.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ potrjeno okuženih v občini Ljubljana, kjer so jih potrdili 10. Občina z včeraj drugim najvišjim številom potrjenih okužb je Celje s šestimi potrjenimi okužbami.

Na območju Kozjanskega sta bili po dve okužbi potrjeni v Šentjurju in Šmarju pri Jelšah, po ena pa v Podčetrtku in Rogaški Slatini, kjer so zaradi vdora okužbe zaprli tamkajšnjo zdravstveno postajo. Na Celjskem je bilo sicer potrjenih novih 21 primerov.

Hospitaliziranih je skupaj 84 oseb, 16 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 11 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo deset covid bolnikov, nihče od teh ni v intenzivni enoti.

Na Celjskem je bilo v soboto in nedeljo potrjenih skupaj 21 okužb s Sars-CoV-2. Največ v občinah Celje, kjer so potrdili šest okužb, sledijo občina Žalec s štirimi okužbami, Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Velenje s po dvema, po eno okužbo pa so potrdili v občinah Podčetrtek, Rogaška Slatina, Zreče, Šoštanj in Vransko.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 249 oseb, največ v Celju (43), Slovenskih Konjicah (36), Rogaški Slatini (27) in Šentjurju (23), podatke za ostale občine najdete spodaj. V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 1656 oseb, največ v Ljubljani, 342 in Mariboru, 101.

Zaradi vdora virusa Sars-CoV-2 zaprli ZP Rogaška Slatina

Kot je sporočila direktorica Zdravstvenega doma Šmarje Jasna Žerak, so danes ambulante Zdravstvene postaje Rogaška Slatina zaprte zaradi vnosa bolezni Covid-19. Okužbo so namreč potrdili pri zaposleni. Danes bodo testirali vse zaposlene na ZP Rogaška Slatina, ki so zaenkrat izločeni iz delovnega procesa. Razkužili bodo tudi vse prostore.

“Od jutri, srede 30.09.2020, ambulante delujejo v dopoldanskem času nemoteno. Še vedno se je potrebno naročiti na obisk zdravnika preko telefona. Prosimo, da se pacienti, ki so obiskali splošne ambulante v ZP Rogaška Slatina od četrtka, 24.9.2020 do danes, 29.9.2020 ravnajo po navodilih NIJZ je še sporočila Žerakova.

Pacienti se lahko za nujne zadeve kličejo 112 oz. dežurno ambulanto v Šmarju 03 818 37 00, za druge zadeve pa lahko pokličejo na številko ZP Rogaška 03 818 37 84 oz. jih kontaktirajo preko elektronske pošte [email protected].

foto: ZD Šmarje