Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Pegazovem domu potrjenih osem okužb z novim koronavirusom


Epidemiološka slika v Sloveniji se slabša iz dneva v dan. Okužbe so se v drugem valu pojavljale predvsem pri mlajših, manj ranljivih starostnih skupinah, sedaj pa so se očitno ponovno prebile tudi v domove starejših. O večjem številu okužb tako na žalost poročajo tudi iz Rogaške Slatine.

Včeraj na območju Kozjanskega sicer ni bilo evidentiranih novih potrjenih okužb, so pa iz Pegazovega doma v Rogaški Slatini sporočili, da sta bili med vikendom v njihovem domu potrjeni dve okužbi, ena pri stanovalcu in ena pri zaposleni. Danes pa naj bi okužbe potrdili še pri petih stanovalcih in enem izmed zaposlenih. Dom do nadaljnjega ostaja zaprt za obiskovalce.

Kot je sporočila direktorica doma Kristina Kampuš, sta bili v nedeljo, 13. septembra, tudi v Pegazovem domu potrjeni prvi okužbi in sicer pri enem od stanovalcev ter eni zaposleni. Zaradi nastale situacije je od včeraj, 14. septembra, dalje dom zaprt za obiskovalce, poleg tega začasno velja tudi prepoved izhodov za stanovalce.

“V sodelovanju z  epidemiološko službo NIJZ smo v ponedeljek, 14.9., preventivno testirali vse stanovalce. Po pridobitvi rezultatov bomo sprejeli nadalnje ukrepe. Vsi stanovalci se zaenkrat dobro počutijo, njihovo zdravstveno stanje redno spremljamo,” je še sporočila Kampušova.

Po poročanju RTV Slovenija pa naj bi v Pegazovem domu okužbo dodatno potrdili še pri petih stanovalcih in eni zaposleni osebi v domu. Skupaj je torej v Pegazovem domu okuženih šest stanovalcev (po nekaterih neuradnih informacijah naj bi bilo okuženih že osem stanovalcev) in dva zaposlena.

foto: FB Pegazov dom