V Pegazovem domu potrjena nova okužba med stanovalci

26. 9. 2020 10:56

V četrtek je bilo po 2775 opravljenih testih v Sloveniji potrjenih 184 okužb, od katerih je 15 oseb iz rizične starostne skupine 65+. Včeraj je umrl en bolnik s covidom-19. Skupaj je v Sloveniji umrlo že 146 bolnikov s covid-19.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ potrjeno okuženih ponovno v občini Ljubljana, tokrat kar 34. Tudi na Celjskem število okužb v zadnjem obdobju narašča, včeraj so jih potrdili 20, od tega pet v občinah Kozjanskega in Obsotelja.

Hospitaliziranih je skupaj 72 oseb, 16 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 13 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo pet covid bolnikov, nihče od teh ni v intenzivni enoti. Iz celjske bolnišnice so včeraj odpustili enega bolnika, enega so tudi sprejeli, en pa je umrl.

V Pegazovem domu so potrdili še eno okužbo pri stanovalcih doma, tako da imajo skupaj že 27 stanovalcev in zaposlenih. V Pegazovem domu so pred dnevi zabeležili tudi smrtno žrtev med obolelimi za covid-19. Šlo je za stanovalko doma, ki je bila sicer že prej na paliativni oskrbi.

Na Celjskem je včeraj največ okužb zabeležila občina Celje, potrdili so jih štiri. Tri so potrdili v občini Šentjur. Po dve okužbi so včeraj potrdili v Zrečah, Slovenskih Konjicah in Preboldu, po eno pa v občinah Braslovče, Rogaška Slatina, Polzela, Šmarje pri Jelšah, Velenje, Vitanje in Vransko.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 249 oseb, največ v Slovenskih Konjicah (37), Celju (36), Rogaški Slatini (26) in Braslovče (21). Sledijo Šentjur (19), Zreče (16), Žalec (14), Vojnik (11), Velenje (11), Prebold (9), Šmarje pri Jelšah (8), Vitanje (7), Tabor (6), Rogatec (4), Šoštanj (4), Vransko (4), Mozirje (3), Podčetrtek (3), Polzela (3), Šmartno ob Paki (2), Kozje (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo v občinah Rečica ob Savinji, Štore in Laško. V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 1588 oseb, največ v Ljubljani, 352 in Mariboru, 114.

V Pegazovem domu nova okužba

V Pegazovem domu v Rogaški Slatini so včeraj potrdili še eno okužbo pri stanovalcu doma, je sporočila direktorica Kristina Kampuš. Skupaj imajo tako že 27 potrjenih okužb s Sars-CoV-2, 21 pri stanovalcih in šest pri zaposlenih.

“Večina stanovalcev z okužbo se je vrnilo iz bolnišnic v Pegazov dom, v t.i. rdečo cono, kjer bodo začasno bivali, dokler ne poteče rok, določen z navodili s strani NIJZ. Na osnovi navodil NIJZ bodo stanovalci, ki so pozitivni na Covid 19, v rdeči coni bivali 14 dni od potrditve okužbe, če pri njih ni zaznanih nobenih simptomov bolezni ali 14 dni od zadnjih simptomov bolezni. O datumu preselitve odloča zdravnik, ki  spremlja stanovalce in njihovo zdravstveno stanje. V bolnišnični obravnavi ostajajo 4 stanovalci, ena stanovalka je v bolnišnici umrla,” je sporočila Kampušova.

foto: Pegazov dom

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X