Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Hišo vin Emino prihaja grozdje letnika 2020


Do konca septembra bodo odkupili med 300 in 350 ton grozdja za svoja vina, od katerih bo najprej na voljo Emino cuvee – Pubec

V Hišo vin Emino poteka odkup grozdja za vinski letnik 2020. Po zgodnejših sortah, predvsem za njihove penine, te dni odkupujejo in predelujejo grozdje za sortna vina, kmalu bo na vrsti priljubljena modra frankinja. Razveseljivo je, da letošnji letnik kaže bistveno boljšo kakovost kot v zadnjih dveh letih, kar bo omogočilo še višjo kakovost nagrajenih vin iz Hiše vin Emino. Od svojih pogodbenih pridelovalcev bodo letos odkupili med 300 in 350 ton grozdja.

V Hiši vin Emino v zadnjih letih nizajo domača in tuja priznanja za svoja vina. Trud za medalje in predvsem zadovoljstvo vinoljubcev se začne vsako leto septembra, ko od svojih pogodbenikov odkupijo grozdje za novi letnik. Letošnji zaenkrat obeta veliko: »Kakovost letošnjega letnika je v primerjavi z letniki 2018 in 2019 veliko boljša. Predvsem v zadnji fazi zorenja smo imeli veliko sreče z vremenom, saj smo stopili v sončen, suh in topel september, zato je grozdje lepo dozorelo in tudi zdravstveno stanje grozdja je veliko boljše,« pojasnjuje enolog Hiše vin Emino Gašper Repše, ki s sodelavci bdi nad odkupom in predelavo grozdja letnika 2020.

Letos kaže na zelo dobro letino

Takšen letnik, kot je letošnji, daje Hiši vin Emino znova priložnost, da razvije izjemno kakovostna vina, ki že tradicionalno posegajo po visokih priznanjih. Letos so na največjem slovenskem vinskem ocenjevanju Vino Slovenija za svoja vina ter penino prejela tri zlate medalje.

V hiši vin Emino so že dkupili grozdje za penine in sortna vina, kot so rumeni muškat, sauvignon in chardonnay, sledi pa še odkup njihove vsako leto nagrajene modre frankinje.

Iz grozdja letnika 2020 bo, kot je že nekaj let v navadi, najprej na trg prišlo mlado vino Emino cuvee, ki ga kupci najbolje poznajo pod skupno blagovno znamko štajerskih vinarjev Pubec. »Mlado vino iz naše kleti ima iz leta v leto več privržencev med kupci in gostinci. Kar ne moremo si več predstavljati jesenske mize z darovi jeseni brez sveže, pravkar dozorele vinske spremljave. Načrtujemo, da bomo tudi letos krog naših zadovoljnih kupcev še razširili,« razlaga vodja trženja Hiše vin Emino Matija Jagrič, ki dodaja, da so letos, kljub epidemiji, zadovoljni s prodajo njihovih vin. Želijo si, da bi vinoljubci njihova letošnja vina pogosto okušali tudi v prenovljeni Hiši vin Emino.