Tudi v Podčetrku podelili občinska priznanja in se pobratili s sosednjo občino (foto, video)

12. 9. 2020 13:44

V petek je v občini Podčetrtek v Hotelu Sotelia potekala slavnostna seja, s katero so obeležili občinski praznik, ki je bil 9. septembra. Podelili so priznanje občine, plaketo, denarno nagrado in priznanje župana.

Za glasbeno popestritev je poskrbela lokalna glasbena skupina Šani Šeni. Župan občine in predsednik skupnosti občin Slovenije Peter Misja je v svojem nagovoru izpostavil nekaj ključnih naložb v preteklem letu. To je končanje gradnje vodovoda v Olimju, odprtje Emine tematske poti in gradnjo pregrade na reki Sotli, ob Vonarskem jezeru.

Preteklo leto pa je bilo tudi rekordno, saj so v občini imeli več kot 400.000 turističnih nočitev. V svojem nagovoru je Misja poudaril, da so kljub epidemiji covid-19, nadaljevali z investicijami.

Prejemniki nagrad

Nagrade in priznanja sta podelila župan Peter Misja in podžupan mag. Marko Jurak.

Denarno nagrado občine je prejelo planinsko društvo Pristava pri Mestinju, ki zavzeto deluje na področju vzgoje mladine, aktivne vloge planinstva starejših, v zadnjem času pa ima tudi pomembno vlogo pri promociji turizma. Društvo veliko svojega časa namenja prostovoljnemu delu. Njihovi največji projekti so: gradnja koče Šmarnica, označbe planinskih poti, gradnja razglednega stolpa Zdravja in veselja, ter kioska ob njem.

Priznanje občine je prejela večkratna občinska svetnica ga. Ana Koprivc, ki je ustanovila Karitas v Župniji Sv. Ema. Je tudi podpredsednica medobčinske obsoteljske Karitas.

Plaketo občine je prejelo družinsko podjetje Jelenov greben. Podjetje je ustvarila družina Ježovnik, ki s svojo raznovrstno turistično ponudbo privablja goste.

Po podelitvi priznanj pa je sledil še drug del slavnostnega dogodka, saj sta župan občine Podčetrtek Peter Misja in načelnica občine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak podpisala listino o pobratenju med občinama.

Na dogodku pa je tudi prisostvoval Zdravko Počivalšek, podpredsednik vlade in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki se je zahvalil nagrajencem za njihov dolgoletni trud in vztrajnost pri delu na številnih projektih, zaradi katerih je občina prepoznavna.

A. Z.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X