Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sprejem najboljših dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina


Župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, je v ponedeljek sprejel najboljše dijake Šolskega centra Rogaška Slatina.

Šolski center Rogaška Slatina z več kot 70-letno tradicijo predstavlja pomembno izobraževalno ustanovo, ki mladim omogoča razvoj lastnih zmožnosti in pridobitev kakovostnega znanja. V šolskem letu 2019/2020 je, z odličnim uspehom vsa štiri leta in/ali nazivom zlati maturant, šolanje zaključilo 11 dijakov.

V svojem nagovoru se je župan najprej dotaknil posebnosti letošnjega leta, ki ga na nek način narekuje bolezen Covid-19 ter pred nas postavlja veliko neznank in prinaša negotovo jesen. Ne glede na dane razmere, so se udeleženci današnjega sprejema znali prilagoditi novim zahtevam in uspešno končali srednješolsko izobraževanje. Župan jim je čestital za dosežen uspeh in se jim zahvalil za njihov prispevek k družabnemu življenju v občini, ki se je manifestiral na različnih področjih. Pred njimi pa so novi izzivi, ki ne pomenijo zgolj končanje študija, temveč tudi iskanje prave zaposlitve in dobro opravljanje dela. Namreč živimo v svetu, kjer se je potrebno ves čas dokazovati. Njihove dobre delovne navade, vztrajnost, pripravljenost pomagat drugim pa zagotovo predstavljajo dobro popotnico za uspeh tudi v prihodnje.

Na dobro delo pomembno vpliva tudi okolje, ki je pomemben gradnik doseženih rezultatov, zato gre posebna zahvala ravnateljici mag. Dubravki Berc Prah in celotnemu kolektivu Šolskega centra Rogaška Slatina.

Na koncu je župan vsem še enkrat čestital, jim zaželel uspešno nadaljnje šolanje ter izrazil upanje, da se v  Rogaško Slatino vrnejo tudi po končanem študiju. Izročil jim je praktična spominska darila.

Sprejema so se udeležili Neca Novak, Simon Šipec, Oto Šolman in Tjaša Završki iz programa gimnazija ter Maša Golob, Maša Pliberšek in Katja Zgojznik  iz programa tehnik optik. Sara Kaučič, Kim Koban, Nejc Kraner in Matej Miklavčič, ki so obiskovali program tehnik in bili prav tako med najuspešnejšimi dijaki, pa so svojo udeležbo na sprejemu opravičili.