Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spoznavni tabor na Svetini 2020 (foto)


Za dijake 1. letnikov vseh programov Šolskega centra Rogaška Slatina je tako 10. in 11. septembra potekal Spoznavni tabor na Svetini.

V četrtek so se dijaki ŠC Rogaška Slatina po nekaj urah pouka z avtobusom odpravili v Štore. Ob prihodu na cilj jih je presenetil prelep razgled na Svetino. Sledila je selitev  v sobe in kmalu za tem delavnice. Profesorice so dijake razdelile v skupine in vsak se je odpravil do svoje delavnice, ki so bile izdelava sončne ure, angleška delavnica, pantomima ter delavnica v povezavi s fiziko. Med časom, ki so ga preživeli v delavnicah so se naučili veliko novega, hkrati pa so se pri tem tudi zabavali.

Po delavnicah je sledil sprehod, kjer so se odpravili do bližnjega naselja in preživeli nekaj časa v prečudoviti naravi. Ob prihodu v dom na Svetini, so imeli eno uro časa, da so pripravili točko, s katero so se nato predstavili po večerji. Ena ura je hitro minila in že jih je na mizi pričakala obilna in okusna večerja, kmalu za tem pa tudi točke, ki so jih pripravili. Kasneje so imeli prosti čas, ki je bil poln zanimivih pogovorov, smeha, prepevanja… Druženje je zelo hitro minilo in čas je bil za počitek. Utrujeni in polni novih doživetij so zaspali.

“Zjutraj nas je prebudil prelep sončen dan in kmalu za tem smo se odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo se odpravili še na zadnjo delavnico. Sledil je zabaven sprehod do Celjske koče, saj pot ni bila preveč dolga. Kmalu smo prišli nazaj do Doma, kjer smo pojedli kosilo, se spakirali ter se odpravili v Rogaško Slatino. Na taboru smo se s sošolci in vrstniki bolje spoznali ter si vtisnili spomin ta dva dneva, ki smo ju preživeli skupaj,” opis doživetij na Svetini zaključijo dijaki.

R. Č.