Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sedem potrjenih okužb na našem območju, največ v Rogatcu


V soboto je bilo po 2616 opravljenih testih v Sloveniji potrjenih 136 okužb. Umrl je en bolnik, tako da je skupno število umrlih naraslo na 143.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ potrjeno okuženih v občini Ljubljana, kar 21, tudi na našem območju pa je bilo potrjenih sedem okužb. Največ v Slovenskih Konjicah, kjer je bilo včeraj potrjenih pet okužb. Na Celjskem je bilo včeraj sicer skupaj potrjenih kar 23 okužb z virusom Sars-CoV-2. Na območju Kozjanskega in Obsotelja je bilo največ okužb potrjenih v Rogatcu.

Hospitaliziranih je skupaj 65 oseb, 10 v intenzivni enoti, vsi so tudi priključeni na respirator. V SB Celje oskrbujejo sedem covid bolnikov, nihče od teh ni v intenzivni enoti.

Največ okužb na Celjskem so včeraj potrdili v občini Slovenske Konjice, skupaj pet, po tri so potrdili v Rogatcu in Velenju, po dve v Šentjurju, Vojniku, Zrečah in Šoštanju, po eno pa v Šmarju pri Jelšah, Žalcu, Vitanju in Kozjem. Iz Rogaške Slatine, kjer se je izbruh zgodil v tamkajšnjem domu starostnikov, o novih okužbah ne poročajo.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno že 225 oseb, največ še vedno v Braslovčah (31), Slovenske Konjice (28), Celju (26), Rogaški Slatini (26), Žalec (17), Šentjur (15), Vojnik (15), Velenje (12), Zreče (10), Tabor (7), Šmarje pri Jelšah (7), Šoštanj (5), Prebold (4), Polzela (3), Rogatec (3), Vitanje (3), Kozje (2), Podčetrtek (2), Šmartno ob Paki (2), Mozirje (2), Rečica ob Savinji (2), Vransko (2), eno aktivno okuženo osebo pa imajo v občini Štore. V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 1383 oseb, največ v Ljubljani, 304 in Mariboru, 121.