Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 31. 8. do 7. 9. 2020 (zoper pijano voznico uporabljena prisilna sredstva, poškodba otroka na bazenu, poškodovali fasado,…)


POROČILO PP ŠMARJE OD 31. 8. 2020 DO 7. 9. 2020

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

31. 8. 2020, so šmarski policisti v kraju Golobinjek obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila, ki je trčil v nasproti pravilno vozeč vozilo. Oba udeleženca sta bila s kraja z reševalnim vozilom odpeljana v SB Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da sta se oba lažje telesno poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

1. 9. 2020 v popoldanskem času so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Vidovica. Neznani storilec je iz hiše odtujil 600 eur gotovine in 100 eur kovancev. Prav tako je odtujil za pribl. 400 eur, darilnih kartic. Zoper storilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

NA STANOVANJSKEM OBJEKTU POŠKODOVALI FASADO

2. 9. 2020 so v naselju Šmarje pri Jelšah obravnavali poškodovanje fasade na stanovanjskem bloku. Fasado bi naj neznani storilec poškodoval ponoči, s tem ko je v njo vrgel več jajc. O kaznivem dejanju bodo tožilstvo obvestili s kazensko ovadbo.

MOŽ JO JE ŽALIL

4. 9. 2020 v popoldanskem času so intervenirali v kraju Osredek pri Podsredi, kjer se je mož do svoje žene vedel na žaljiv in nesramen način. Izdan mu je bil plačilni nalog.

POVZROČIL PROMETNO NEZGODO POD VPLIVOM ALKOHOLA

5. 9. 2020 okoli 1.00 ure, so v naselju Šentjur obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. Navedeni je z vozilom zapeljal iz vozišča ter trčil v kovinsko varovalno ograjo. Na kraju je bil voznik preizkušen, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana. Zoper voznika so na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

NA BAZENU SE JE POŠKODOVAL OTROK

5. 9. 2020 v popoldanskem času so bili obveščeni, da se je na kopališču v Podčetrtku po spustu na toboganu, poškodoval otrok. Na kraju mu je bila nudena nujna zdravniška pomoč, nakar je bil z helikopterjem odpeljan v UKC Maribor. Ugotovljeno je bilo, da se je otrok lažje telesno poškodoval.

VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODREJENO PRIDRŽANJE

6. 9. 2020 v večernem času je patrulja v naselju Lesično ustavila in kontrolirala voznico osebnega vozila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,98 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje ji je bilo odvzeto. V času postopka voznica ni upoštevala zakonitih ukazov policistov, zaradi česar so bila zoper njo uporabljena prisilna sredstva. Odrejeno ji je bilo pridržanje. Izdan ji je bil plačilni nalog. Prav tako pa se bo srečala s sodnikom za prekrške.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

6. 9. 2020, so v kraju Prelasko ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto. Na pristojno sodišče, oddelek za prekrške so posredovali obdolžilni predlog.