Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 24. 8. 2020 do 31. 8. 2020 (pijana voznica brez izpita, trčil v polzapornico,…)


ILEGALNI PRESTOP DRŽAVNE MEJE

24.8.2020 so bili policisti PP Šmarje obveščeni, da sta v kraju Bistrica ob Sotli opaženi dve osebi ki so dajali videz tujcev. Na kraj napoteni policisti kateri so osebi izsledili. Ugotovljeno je bilo da sta v R Slovenijo vstopila na zeleni meji pri tem pa sta se izognila mejni kontroli. Tujca sta bila pripeljana v prostore PP Šmarje pri Jelšah, kjer je bil opravljen postopek. Z Hrvaškimi varnostnimi organi je bil opravljen skupni ogled kraja prehoda nato so bili naslednjega dne na MP Bistrica ob Sotli vrnjeni na Hrvaško.

PROMETNE NEZGODE

24.8. 2020 v večernem času so bili obveščeni, da se je v kraju Predenca zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi vožnje po levi strani voznika osebnega avtomobila . V nezgodi je bil udeležen tudi voznik kolesa z motorjem kateri pa v nezgodi ni bil poškodovan. Na kraju je bil vozniku osebnega avtomobila izdan plačilni nalog.

27.8.2020 so bili obveščeni iz zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, da je voznica na prehodu za pešce trčila v pešca katerega je nato pripeljala v zdravstveni dom. Opravljen je bil ogled kraja nezgode. Pešec je bil odpeljan v bolnico Celje kjer je bilo ugotovljeno da zadobil lažje telesne poškodbe. Na kraju je bil izdan voznici plačilni nalog.

28.8.2020 so bili obveščeni da je prišlo za poškodbe polzapornice na cestno železniškem prehodu v Mestinju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega avtomobila zaradi nepravilnega premika  trčil v polzapornico in jo odlomil.   Voznik je počakal v bližini kraja. Zaradi kršitve mu je bil izdan plačilni nalog, delavci SŽ pa so polomljeno polzapornico zamenjali z novo.

Istega dne so bili obveščeni še o prometni nezgodi, ki se je zgodila  v Šmarju pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika osebnega avtomobila, kateri je trčil v zadnji del tovornega avtomobila. Udeleženca pri tem nista bila telesno poškodovana. Na kraju je bil izdan vozniku osebnega avtomobila plačilni nalog.

VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA

30.8.2020 je bila v kraju Šentvid pri Grobelnem ustavljena in kontrolirana voznica osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznica vozil v cestnem prometu osebni avtomobil z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Nadalje je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti. Po opravljenem preizkusu z elektronskim alkotestom je bilo ugotovljeno, da vozi tudi pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa je namreč pokazal 0.62 mg/l  alkohola v izdihanem zraku. Ker se je izkazala z neveljavnim vozniškim dovoljenjem in vozilo vozila pod vplivom alkohola ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Prav tako je bil osebni avtomobil zasežen.  Zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na OS Celje. Sodniku bo voznica morala pojasniti zakaj je vozila z neveljavnim vozniškim dovoljenjem in pod vplivom alkohola osebni avtomobil v cestnem prometu.