Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ponovno nekoliko več okužb na območju Kozjanskega


V Sloveniji je bilo včeraj opravljenih 1110 testiranj, ki so potrdili 47 novih okužb. Število je glede na predhodne dni, ko se je število potrjeno okuženih gibalo okrog sto, nekoliko nižje. Hospitaliziranih je 40 bolnikov s covidom-19, 9 jih potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi, 7 od teh je priključenih na respirator. Včeraj ni umrl nihče.

Največ okuženih je bilo včeraj potrjenih v občinah Ljubljana s 13 z boleznijo covid-19 obolelimi osebami, Maribor s štirimi in Šentjur s tremi.

Največ včeraj potrjeno okuženih je bilo v starostni skupini 45 do 54 let.

Več kot petina vseh nedeljskih okužb je bila potrjena na Celjskem. Največ v Šentjurju, kjer so potrdili tri obolele za covid-19. Dve okužbi so potrdili v Celju, po eno pa še v občinah Braslovče, ki so pretekli teden postale žarišče na Celjskem, Rogaški Slatini, Podčetrtku, Taboru in Žalcu, kjer imajo skupaj deset (dva zaposlena in 8 stanovalcev) potrjeno okuženih v Domu Nine Pokorn, kjer so nastanjeni tako starostniki kot osebe s težavami v duševnem zdravju. Štirje stanovalci so na zdravljenju na negovalnem oddelku v novomeški bolnišnici, sicer pa se vsi počutijo dobro. Virus se vsaj med zaposlenimi zaenkrat ne širi, zato trenutno v domu še ne čutijo kadrovske stiske. V domu je sicer zaposlenih 160 ljudi, skrbijo pa za 245 stanovalcev, ki na lokaciji na Grmovju živijo v treh stavbah.

Na območju KiO 37 aktivno okuženih

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno že 152 oseb, največ še vedno v Braslovčah (26), ki je že tretja najbolj okužena občina v Sloveniji. Sledijo Celje (20), Žalec (17)Šentjur (17), Rogaška Slatina (13), Velenje (9), Vojnik (8), Tabor (8), Šoštanj (6), Slovenske Konjice (5), Šmarje pri Jelšah (4), Polzela (4), Dobrna (2), Podčetrtek (2), Prebold (2), Rečica ob Savinji (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Nazarje, Laško, Rogatec, Šmartno ob Paki, Štore, Vransko in Zreče. V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 866 oseba, največ v Ljubljani, 167 in Mariboru, 89. Tretje so kot rečeno Braslovče s 26 aktivno okuženimi. Na območju Kozjanskega in Obsotelja imamo trenutno 37 aktivno okuženih oseb.

foto: pixabay