Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Okužena zaposlena v Vrtcu Studenček v Kostrivnici


Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 3391 testov na covid-19 na podlagi katerih so bile potrjene rekordne 203 okužbe z novim koronavirusom. En oboleli za covid-19 je včeraj umrl, skupno število umrlih se je tako povzpelo na 150.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ potrjeno okuženih v občini Ljubljana, kjer so jih potrdili 37. Na Celjskem je bilo potrjenih 26 novih okužb, največ v Celju, kjer so jih potrdili šest.

Na območju Kozjanskega so bile potrjene štiri okužbe, po ena v Šentjurju, Kozjem, Šmarju pri Jelšah in Rogaški Slatini, kjer se je okužba pojavila v Vrtcu Rogaška Slatina – enota Studenček Kostrivnica. Okužena je ena od zaposlenih.

Hospitaliziranih je skupaj 86 oseb, 16 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 9 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo devet covid bolnikov, nihče od teh ni v intenzivni enoti.

Na Celjskem je bilo v soboto in nedeljo potrjenih skupaj 26 okužb s Sars-CoV-2. Največ v občinah Celje, kjer so potrdili šest okužb, pet so jih potrdili v občini Zreče, tri v občini Velenje, po dve v občinah Slovenske Konjice in Vojnik, po eno pa so potrdili v občinah Šentjur, Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah, Vitanje, Laško, Kozje, Nazarje in Polzela.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 245 oseb, največ v Celju (47), Slovenskih Konjicah (32), Šentjurju (24) in Zrečah (22), podatke za ostale občine najdete spodaj. V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 1656 oseb, največ v Ljubljani, 342 in Mariboru, 101.

Okužena zaposlena v kostrivniškem vrtcu

Kot je danes sporočila ravnateljica Vrtca Rogaška Slatina Magdalena Plavčak, je bila danes potrjena okužba s Sars-CoV-2 pri zaposleni delavki v Vrtcu Rogaška Slatini. Okužena delavka je zaposlena v enoti Studenček v Kostrivnici.

“S strani NIJZ je bila odrejena karantena za dve strokovni delavki in šest otrok iz oddelka 21 v enoti Studenček. Oddelek 22 v tej enoti in vse ostale enote poslujejo nemoteno,” je sporočila Plavčakova in dodala, da verjame, da bodo s skrbnim pristopom in upoštevanjem ukrepov uspešno zajezili širjenje okužbe in da se bodo v vrtec lahko kmalu ponovno vrnili vsi otroci.


foto: Vrtec Rogaška Slatina