Ob prazniku občine Šentjur podelili priznanja najzaslužnejšim občanom (foto)

25. 9. 2020 16:36

Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je včeraj, 24. septembra, na občinski praznik, na posebni slovesnosti podelil priznanja letošnjim nagrajencem.

Letošnji praznik so tudi v Občini Šentjur zaznamovali ukrepi za preprečevanje širitve okužbe, zato smo se odpovedali velikemu slavju in praznovali le v krogu prejemnikov priznanj, kar pa nikakor ne zmanjšuje pomena naših nagrajencev in njihovih dosežkov. Tokrat smo jih povabili na ploščad pred cerkev sv. Jurija v Zgornjem trgu, kjer so za še posebej slovesno vzdušje zaigrali člani Pihalnega orkestra Šentjur, ki jih je bilo slišati daleč naokoli. Uvodoma je zbrane nagrajence pozdravil župan mag. Marko Diaci, ki je na kratko orisal razmere v občini, ki je v dobri investicijski kondiciji, v luči nedavnih dogodkov v času epidemije pa je poudaril pomen medčloveških odnosov, solidarnosti, skupnosti in skrbi za dobrobit vseh. Zatem je podelil letošnja priznanja Občine Šentjur.

Pisna priznanja s knjižno nagrado za prizadevno učenje, katerega rezultat so odličen uspeh in prejeta priznanja, za aktivnosti v organih šole in izven nje, za prijateljski, strpen in spoštljiv odnos do sošolcev, učiteljev ter drugih, so prejeli:

Žiga POLŠAK, na predlog OŠ Slivnica pri Celju, Petra KORENJAK, na predlog OŠ Dramlje, Patrik ZAVRŠEK, na predlog OŠ Planina pri Sevnici, Rebeka VIRTIČ, na predlog OŠ Hruševec – Šentjur, Eneja TURK, na predlog OŠ Blaža Kocena Ponikva, Lev Mišo KOLAR, na predlog OŠ Franja Malgaja Šentjur, dijakinja Šolskega centra Šentjur Eva GRADIČ, in Maša LESKOVAR, na predlog Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, za uspehe na mednarodnih in državnih glasbenih tekmovanjih ter za njen prispevek h glasbeni tradiciji občine.

Pisno priznanje Občine Šentjur je prejela organizacija RDEČI KRIŽ SLOVENIJE – OBMOČNO ZDRUŽENJE ŠENTJUR IN SKUPINA PROSTOVOLJCEV RDEČEGA KRIŽA ŠENTJUR in sicer sekretarka RKS OZ Šentjur in koordinatorka Andreja Tisel, strokovni sodelavec RKS OZ Šentjur Aleš Štancer ter terenski prostovoljci/prostovoljke krajevne organizacije RKS OZ Šentjur Zdenka Kosaber, Tatjana Lesnika, Rožica Kneževič, Klara Hrovatič, Marjeta Mulej, Aleš Skubic, Majda Candir, Andrejka Salobir, Magda Ulbing, Jelka Križnik, Marija Kukovič, Kristjan Guček in Anica Plahuta. Priznanje so prejeli za izjemen angažma pri pomoči soljudem, v času COVID-19, za izkazano požrtvovalnost, humanost ter odlično sodelovanje z občinskim štabom civilne zaščite, saj so ves čas epidemije skrbeli za nemoteno oskrbo najbolj šibkih in ranljivih, izpostavili sebe in lastno varnost, zagotovili, da nihče ni ostal brez pomoči in s tem v neznanih razmerah celo presegli osnovno poslanstvo organizacije, v kateri se prostovoljno udejstvujejo.

Ipavčeva plaketa Milenku Tanšku

Ipavčevo plaketo je prejel Milenko TANŠEK za uspešno dolgoletno vodenje Prostovoljnega gasilskega društva Slivnica, za soustanovitev, sodelovanje in vodenje  Društva vinogradnikov Sveti Urban, za sodelovanje in povezovanje v kraju, občini in širše izven meja Slovenije. V okviru obeh društev je v minulih letih vložil ogromno energije in dobre volje ter prostega časa za razvoj kraja, udejstvovanje, nove pridobitve, med katerimi izstopa novo gasilsko vozilo, zaradi česar je nepogrešljivi člen v družbi.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov tudi v bodoče.

vir: Občina Šentjur, foto: Jure Godler

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X