Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob novem dnevnem rekordu okužbe potrdili v petih občinah KiO, največ v Šentjurju


V četrtek je bilo po 3645 opravljenih testih v Sloveniji potrjenih rekordnih 192 okužb, od katerih je 22 oseb iz rizične starostne skupine 65+. Včeraj ni umrl noben bolnik s covidom-19.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ potrjeno okuženih ponovno v občini Ljubljana, tokrat kar 52, kar je dobra četrtina vseh. Tudi na Celjskem število okužb narašča, včeraj so jih potrdili kar 31, od tega sedem v občinah Kozjanskega in Obsotelja.

Hospitaliziranih je skupaj 59 oseb, 15 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 10 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo pet covid bolnikov, nihče od teh ni v intenzivni enoti. Iz celjske bolnišnice so včeraj odpustili enega bolnika, enega so tudi sprejeli.

Vladni govorec Jelko Kacin je na novinarski konferenci izrazil zaskrbljenost nad naraščanjem števila okužb in upanje, da ne bo treba ponovno zapirati celotne države. Da temu ne bi bilo tako je, kot je dodal Kacin, “Prvi korak odgovornost vsakega od nas, maske, razdalja in higiena rok ter aplikacija.”

Na Celjskem je včeraj največ okužb zabeležila občina Celje, potrdili so jih šest. Pet okužb so včeraj potrdili tudi v občini Slovenske Konjice, tri pa v Šentjurju. Po dve okužbi so včeraj potrdili v Zrečah, Velenju in Preboldu, po eno pa v občinah Braslovče, Rogaška Slatina, Žalec, Vojnik, Šmarje pri Jelšah, Vitanje, Rogatec, Šoštanj, Mozirje, Podčetrtek in Laško.

Zaenkrat iz Pegazovega doma v Rogaški Slatini, kjer se je v zadnjem tednu zgodil izbruh okužb, ne poročajo o novih okuženih.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno že 251 oseb, največ v Slovenskih Konjicah (35), Celju (33), Braslovčah (28) in Rogaški Slatini (28). Sledijo Šentjur (18), Žalec (17), Zreče (14), Vojnik (13), Velenje (11), Prebold (7), Šmarje pri Jelšah (7), Tabor (6), Vitanje (6), Rogatec (4), Šoštanj (4), Vransko (3), Mozirje (3), Podčetrtek (3), Polzela (3), Rečica ob Savinji (2), Šmartno ob Paki (2), Kozje (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo v občinah Štore in Laško. V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 1509 oseb, največ v Ljubljani, 338 in Mariboru, 115.