Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na slovesnosti ob prazniku občine Šmarje so se s priznanji zahvalili ljudem iz prvih vrst boja proti koronavirusu


V petek, 4.9.2020, je v telovadnici osnovne šole Šmarje pri Jelšah potekala osrednja slovesnost ob prazniku občine Šmarje pri Jelšah, ki praznuje junija. Vendar so praznovanje, zaradi epidemije covid-19, morali prestaviti.

Dogodek sta popestrila Aleš Novak in Žiga Petek, ki sta navzočim predstavila nekaj posebnosti in zakonitosti šmarskega narečja oziroma argoja. Za glasbene vložke sta poskrbela nagrajeni skladatelj Leon Firšt in pevka Ana Ferme.

Župan občine Matije Čakš je v svojem nagovoru izpostavil nekaj ključnih naložb ter načrte za v prihodnje. Temu je sledila podelitev občinskih nagrad in priznanj, ki so jih podeljevali  župan Matija Čakš, podžupanja Nina Anderlič Petek in podžupan Jože Misja.

Prejemniki nagrad

Denarno nagrado je prejelo prostovoljno gasilsko društvo Šmarje pri Jelšah, ki je od 15. maja letos bogatejše za novo gasilsko cisterno. Naložba je gasilce stala nekaj manj kot 300.000 evrov.

Priznanje občine Šmarje pri Jelšah je prejela družina Čokl – Drčevi iz Zibike in sicer za aktivno sooblikovanje družbenega utripa v Zibiki in vzorno sodelovanje z društvi v krajevni skupnosti Zibika.

Posebna priznanja

Občina pa je podelila tudi posebna priznanja za izjemno požrtvovalnost, človekljubnost in hrabrost v času epimedije koronavirusa.

Priznanja so prejeli:

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, ki je nagrado prejel za zgledno organizacijo dela in zdravstveno pomoč.

Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah, ki je posebno priznanje prejel za nadčloveške napore zaposlenih pri spopadanju z epidemijo koronavirusa.

Štab Civilne zaščite Občine Šmarje pri Jelšah, ki je nagrado prejel za izjemno odzivnost v času izrednih razmer, hrabrost, požrtvovalnost in človekljubnost v času epimedije covida-19.

Vsem prejemnikom nagrad in priznanj je skupno zaupanje in vera v ljudi, njihovo usposobljenost in strokovnost, ter željo pomagati in delati nad svojimi zmogljivostmi.

Na dogodku pa so prisostvovali tudi Zdravko Počivalšek podpredsednik vlade in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, dr. Vinko Gorenak,  državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, Jelka Godec, državna sekretarka za področje zdravstva.

A. Z.