Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Med vikendom potrdili osem okužb na našem območju. V Pegazovem domu umrl še en okužen stanovalec


V nedeljo je bilo v Sloveniji opravljenih 909 testov na covid-19, potrjenih je bilo 39 okužb. Včeraj sta umrla dva bolnika s covidom-19. Skupaj je v Sloveniji umrlo že 149 bolnikov s covid-19. V soboto je bilo potrjenih 158 primerov okužb, en bolnik je umrl.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ potrjeno okuženih ponovno v občini Ljubljana. Na Celjskem so med vikendom potrdili skupaj 19, včeraj štiri.

V občinah Kozjanskega in Obsotelja je bilo v soboto in nedeljo potrjenih skupaj osem okužb. V soboto štiri v Šentjurju, dve v Rogaški Slatini in ena v Podčetrtku, v nedeljo pa še ena v Šentjurju.

Hospitaliziranih je skupaj 79 oseb, 16 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 11 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo osem covid bolnikov, nihče od teh ni v intenzivni enoti. Iz celjske bolnišnice so včeraj odpustili enega bolnika, dva so sprejeli, en pa je umrl.

Iz Pegazovega doma poročajo o vnovičnem porastu okužb ter o novi smrtni žrtvi med bolniki s covid-19. Skupaj je v Pegazovem domu okuženih že 25 stanovalcev in 6 zaposlenih.

Na Celjskem je bilo v soboto in nedeljo potrjenih skupaj 19 okužb s Sars-CoV-2. Največ v občinah Celje in Šentjur, kjer so potrdili po pet okužb. Po dve okužbi so med vikendom potrdili še v Rogaški Slatini, Slovenskih Konjicah, Laškem in Zrečah, eno okužbo pa so potrdili še v Podčetrtku.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 238 oseb, največ v Celju (38), Slovenskih Konjicah (37) in Šentjurju (21). V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 1639 oseb, največ v Ljubljani, 348 in Mariboru, 110.

V Pegazovem domu nove okužbe in smrt stanovalca

Direktorica Pegazovega doma v Rogaški Slatini Kristina Kampuš je sporočila, da so potrdili nove okužbe pri stanovalcih doma. Skupaj je tako okuženih že 31 oseb, 25 stanovalcev in 6 zaposlenih. Zabeležili so tudi drugo smrt obolelih za covidom-19. Po stanovalki je umrl še en stanovalec.

“V zadnjih dneh so bile v Pegazovem domu dodatno potrjene še 4 okužbe s Covid 19, tako je sedaj skupno potrjenih 25 okužb pri stanovalcih. Nove okužbe so v večini povezane s skupnim bivanjem v dvoposteljnih sobah ali druženjem z osebami, ki so bile okužene, čeprav so bile na prvem ali/in drugem testiranju negativne na virus Covid 19. Zaradi nove okužbe stanovalke v skupini, kjer do sedaj še ni bilo ugotovljene nobene okužbe,  smo v nedeljo, 27.9., izvedli brise pri vseh stanovalcih te skupine, vendar so bili vsi brisi ostalih negativni.

Število okužb pri zaposlenih ostaja nespremenjeno, to je 6, od katerih se je ena zaposlena danes že vrnila na delo, eno zaposleno pričakujemo jutri.

V bolnišnični obravnavi sta trenutno še 2 stanovalki in 1 stanovalec, vsi ostali stanovalci, pri katerih je bila potrjena okužba, so nameščeni v rdeči coni v Pegazovem domu. 1 stanovalka in 1 stanovalec sta v bolnišnici umrla,” je sporočila Kampušova.

B.S.