Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Drugi dan zapored čez 50 potrjenih okužb. V Šentjurju dve, v Rogaški Slatini ena


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1653 testiranj, potrjenih 53 okužb z novim koronavirusom. Že drugi dan zapored je tako potrjenih čez 50 okužb, kar se je nazadnje zgodilo na vrhuncu prvega vala epidemije, in sicer 26. in 27. marca ko je bilo zaporedoma potrjenih 61 in 52 okužb. Hospitaliziranih je 26 bolnikov s covidom-19, štirje potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Včeraj ni umrl noben oboleli za covidom.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ okužb včeraj potrjenih v Ljubljani 14. Na Celjskem je bilo potrjenih 5 novih okužb. V Šentjurju dve, po ena pa v Celju, Rogaški Slatini in na Polzeli.

Šentjur in Rogaška Slatina sta trenutno med najbolj okuženimi občinami v Sloveniji. Šentjur ima 13 aktivno okuženih, Rogaška Slatina pa 11. Največ aktivno okuženih je v Ljubljani, tam jih je 99, ter Celju in Mariboru po 22.

V zadnjem tednu je bilo na območju KiO potrjenih 17 okužb s Sars-CoV-2. In sicer v Rogaški Slatini 10, Šentjurju 6 ter Šmarju pri Jelšah ena.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 80 oseb, kar je šest manj kot včeraj. Regionalno se po aktivnih primerih uvrščamo na dugo mesto v Sloveniji. Največ aktivnih je v Osrednjeslovenski regiji, in sicer 158 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (22) sledijo Šentjur (13), Rogaška Slatina (11), Velenje (8), Laško (4), Slovenske Konjice (4), Žalec (3), Rečica ob Savinji (2), Ljubno (2), Šmarje pri Jelšah (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Dobrna, Tabor, Vitanje, Nazarje, Polzela in Štore. V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 496 oseb.