Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z obnovo ceste Mestinje-Lemberg-Nova vas bodo nadaljevali takoj, saniran plaz na Hajnskem


V dveh mesecih bo obnovljenih 580 metrov ceste (Mestinje-Lemberg), ki vodi v trg Lemberg. Obnovitvena dela bo izvedlo podjetje Kitak, ki bo z deli začelo prihodnji teden. Zaradi del bo promet na tem območju moten, občasno bodo popolne zapore ceste, o čemer bomo javnost sproti obveščali.

Gre za drugo fazo projekta celovite obnove dveh odsekov lokalnih cest. Prva faza – obnova 360 metrov ceste Nova vas Sladka Gora – v vrednosti 235 tisoč evrov je bila realizirana že lani.

Zaradi milejše zime je na zimskem vzdrževanju cest ostalo 230 tisoč evrov.

Obnovljen bo 580 metrov dolg odsek od križišča za Sladko Goro do stare šole v Lembergu. Cestišče bo razširjeno na pet metrov, urejene bodo bankine. Na obeh robovih vozišča bo neprekinjena robna črta skladno s Pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah. Nova ureditev predvideva nabrazdanje obstoječega asfaltnega sloja in dograditev gramozne grede ter nosilni in obrabni sloj asfalta. Odvodnjavanje bo urejeno z dograditvijo asfaltnih muld, čiščenjem obstoječih jarkov ter izvedbo novih jarkov in drenažami. Obnovljeni bodo še obstoječi prepusti.

Pogodbena vrednost del je 185.485 evrov. Denar za izvedbo je zagotovljen v občinskem proračunu, saj so občinski svetniki na julijski dopisni seji potrdili predlagano prerazporeditev (povezava do predloga sklepa tukaj).

Trg Lemberg
Sanacija plazu Hajnsko – Plevčak

V treh mesecih bo izvedena sanacija plazu Hajnsko–Plevčak. Približno dva hektarja obsežen plaz se je sprožil v neurju junija 2018 in je ogrožal cestno infrastrukturo in komunalne vode. Sanacijska dela izvaja podjetnik Marjan Sajko. Med drugim so predvidena drenažna rebra v dolžini 700 metrov in izgradnja 68 metrov dolgega kamnito-betonskega zidu vključno s tremi kamnitimi rebri.
Dela bodo stala 177.488 evrov, od tega bo 145.482 evrov zagotovilo Ministrstvo za okolje in prostore.

Sanacija plazu Hajnsko–Plevčak

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah