Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Varno v prometu na prvi šolski dan


Le še nekaj dni nas loči od začetka šolskega leta 2020/2021. Ob tem pomembnem dnevu je treba posebno pozornost nameniti tudi prometni varnost. Od septembra naprej bo namreč na cestah prisotnih veliko več otrok.

Policisti Policijske postaje Šentjur so ob bližajočem se prvem dnevu na udeležence v prometi naslovili apel s katerim še dodatno opominjajo na spremenjene razmere na cestah, po 1. septembru in upanje, da bo šolsko leto minilo brez nesreč z udeležbo otrok.

Septembra se v šolah spet začne pouk. V prometu bo dnevno zopet udeleženih več otrok in mladostnikov, ki spadajo v skupino šibkejših prometnih udeležencev. Varnost otrok, predvsem v prvih septembrskih dneh, ko so še počitniško razigrani in lahkomiselni, je ena izmed najpomembnejših nalog policije. Pomembno je, da prav vozniki poskrbijo, da bodo otroci na svoji šolski poti varni.

V tem obdobju je še posebej pomembno, da prilagodimo hitrost in način vožnje, zlasti v okolici šol in vrtcev. Bodimo bolj pozorni in previdni kot običajno, predvsem pa upoštevajmo navodila tako policistov kot ostalih, ki bodo v teh dneh skrbeli za prometno ureditev v okolici šol. Policisti bomo v prvih septembrskih dneh preverjali uporabo varnostnih pasov. Pravilna in dosledna uporaba varnostnih pasov rešuje življenja, zato naj vsi vozniki in potniki v vozilu dosledno uporabljajo varnostni pas, tudi na kratkih razdaljah. Velik poudarek bomo dajali preveritvi tehnične brezhibnosti vseh vozil za prevoz otrok, uporabe mobitela med vožnjo ter spoštovanju prometne signalizacije.

Če bomo upoštevali prometne predpise bo začetek in nadaljevanje šole za vse prijeten in predvsem varen. Želimo, da bo tako vse šolsko leto.

Letos na območju Šentjurja manj prometnih nesreč kot lani

S PP Šentjur ob tem sporočajo tudi podatke o prometnih nesrečah, ki so se zgodile od 1. 1. 2020 do 21. 8. 2020 (primerjalno z 2019), na območju Policijske postaje Šentjur. Do 21. 8. 2020 se je na območju PP Šentjur zgodilo 118 (147) prometnih nesreč, od tega ni bila nobena (2) s smrtnim izidom, 4 (4) s hudo telesno poškodbo, 40 (47) prometnih nesreč, v katerih so udeleženci utrpeli lažjo telesno poškodbo, preostale prometne nesreče so bile z materialno škodo. Po primarnih vzrokih prometnih nesreč prevladujejo neprilagojena hitrost v 25 (14) primerih ter nepravilna stran in smer vožnje v 23 (33) primerih. V obravnavnem obdobju je bilo sedem (3) alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč.

Bojan Šipek, policijski inšpektor specialist III