Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju končani še trije poletni projekti, v obnovi tudi pokopališče Kristan Vrh (foto)


V Šmarju pri Jelšah še naprej intenzivno delajo na občinski infrastrukturi. V teh dneh so tako končali tri pomembnejše projekte, katerih skupna vrednost je približno 54 tisoč evrov.

In sicer je bila za povečanje in izboljšanje zmogljivosti vodovodnega omrežja v občinskem središču zgrajena povezava med glavnim vodohranom sv. Rok in obstoječim vodovodom skozi naselje Šmarje. Naložba je pomembna tudi zaradi načrtovane gradnje oskrbovanih stanovanj na območju nekdanje Lorgerjeve domačije. V sodelovanju s krajevnima skupnostima v občini je bila dokončana tudi rekonstrukcija ceste Završe z opornim zidom in rekonstrukcija večjega parkirišča pri podružnični šoli Sv. Štefan.

Poteka tudi obnova pokopališča Kristan Vrh

Prav tako v teh dneh poteka urejanje notranjih poti na pokopališču Kristan Vrh. Načrtovana dela sodijo v sklop rednega letnega urejanja pokopališč, kamor spadajo gradnja ograj in obzidij, urejanje notranjih poti, odvodnjavanje in hotrikularne ureditve.

Dela na Kristan Vrhu, ki so v zaključni fazi, bodo stala približno 23 tisoč evrov in so zagotovljena v letošnjem proračunu. Izvajalec del je Alojz Škorjanec.

Začela so se tudi dela v Lembergu.

R. Č.