Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Imenem tatovi skoraj odleteli z ukradenim letalom


V Imenem so tatovi skušali odpeljati športno letalo Morane, ki je del letalskega parka Obsoteljskega aerokluba Imeno. Tatovom je krajo preprečila razmočena vzletno-pristajalna steza.

Po poročanju portala 24ur.com so v ponedeljek ponoči iz platnenega šotora ob letališki stezi v Imenem tatovi poizkušali ukrasti letalo Morane. To bi jim skoraj uspelo potem, ko so z nožem prerezali steno šotora, odprli vrata, izvlekli letalo, zagnali motor letala ter se podali na vzletno stezo. Vzlet jim je naposled preprečil razmočena steza, saj je letalo ob pripravah za vzlet obtičalo v blatu. Letalo naj ne bi bilo poškodovano.

Dogodek so potrdili tudi na PP Šmarje pri Jelšah, kjer so predstavili podrobnosti, kaj se je v ponedeljek dogajalo v Imenem. Kot opisujejo, je v ponedeljek v jutranjih urah policistka na mejnem prehodu Imeno zaslišala hrup, ki je prihajal iz smeri bližnjega Aero kluba Imeno. Obvestila ja patruljo PP Šmarje pri Jelšah, ki je odšla na kraj in na vzletni stezi našla odprto zapuščeno lahko letalo. Pri pregledu hangarja Aero kluba Imeno je bilo ugotovljeno, da so bila vhodna vrata nasilno odprta. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da so storilci letalo potisnili na vzletno stezo in poskušali prižgati motor. To jim na srečo ni uspelo, zato so kraj pred prihodom policistov zapustili. Preiskava je še v teku, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na Letalski zvezi Slovenije so ob dogodku obrazložili, da so takšni načrtovani poskusi kraje letal v tujini precej pogosti. Najpogosteje tatovi sicer kradejo motorje z ultra lahkih letal, tokrat pa so se očitno odločili odpeljati celotno plovilo, a na srečo neuspešno.

foto: Obsoteljski aeroklub Imeno