Tri zlate medalje za mleko Zelene doline

3. 8. 2020 17:00

Mleka Zelene doline so na 34.mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov v okviru 58. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni osvojila tri zlate medalje. Strokovni ocenjevalci so prepoznali izjemno kakovost treh izdelkov – trajnega mleka s 3,5 % in 1,5 % mlečne maščobe ter trajnega mleka brez laktoze s 3,5 % mlečne maščobe. To je že drugo letošnje pomembno priznanje za mleko iz Mlekarno Celeia, saj so jim kupci spomladi v družbi uglednih mednarodnih in domačih znamk v kategoriji mleka podelili naziv Trusted Brand. Ob tem so v Gornji Radgoni prejeli še priznanja za mnoge druge svoje mlečne izdelke. Mlekarna Celeia tako upravičuje svojo zavezo kakovosti, saj upravičeno poudarjajo, da njihovi izdelki nastajajo iz najboljšega mleka slovenskih kmetij, ki je brez GSO.

Mleko Zelene doline nastaja iz najboljšega mleka slovenskih kmetij, ki v Mlekarno Celeia prihaja z več kot 900 kmetij iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije. »Vso naše mleko mora izpolnjevati stroge pogoje kakovosti, med katerimi smo edini v Sloveniji, ki v celoti proizvajamo izdelke iz mleka brez GSO (brez gensko spremenjenih organizmov). Vnovična potrditev naše zaveze h kakovosti je vsekakor izjemno pomembno priznanje za delo, ki ga naši rejci in zaposleni v mlekarni vsak dan vlagajo v izdelavo izdelkov iz najboljšega slovenskega mleka,« poudarjajo ob prejemu novih treh zlatih medalj v Mlekarni Celeia, ki je druga največja slovenska mlekarna.

Na 34. mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov v okviru mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni so pred kratkim osvojili tri zlate medalje. »Strokovni ocenjevalci so nova priznanja kakovosti prisodili našim trem mlekom – trajnemu mleku s 3,5 % in 1,5 % mlečne maščobe ter trajnemu mleka brez laktoze s 3,5 % mlečne maščobe. Mleko kot osnova za naše izdelke tako samo po sebi govori o kakovosti izdelkov, ki pri nas nastajajo,« razlagajo v Mlekarni Celeia. Ob tem so na omenjenem ocenjevanju tudi za mnoge svoje druge izdelke prejeli odličja za kakovost: »Vsi naši izdelki nastajajo izključno iz slovenskega mleka, kar je s stališča porekla, kot je pokazala nedavna raziskava, odločevalec nakupa za kar 70 % slovenskih kupcev,« še dodajajo.

Tokratne tri zlate medalje so le še potrditev kakovosti mleka Zelene doline, saj so spomladi letos za svoje mleko v izjemni konkurenci domačih in tujih izdelkov prejeli naziv Trusted brand: »Kakovost našega mleka so v letošnji raziskavi slovenske izdaje mednarodno priznane revije Readers’s Digest prepoznali potrošniki, ki so v kategoriji mleka naziv Trusted Brand podelili prav Mleku Zelene doline,« pojasnjujejo v Mlekarni Celeia. Raziskava Trusted Brand v Sloveniji poteka že 14. leto zapored, letošnjo je s pomočjo elektronskega vprašalnika na reprezentativnem vzorcu več kot 1000 posameznikov opravil inštitut Mediana. Sodelujoči so ocenjevali stopnjo zaupanja blagovnim znamkam v zelo široki paleti kategorij, dodali so lahko tudi znamko po svojem izboru.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X