Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 3. 8. 2020 (grdo se je vedel do svoje punce, pes ugriznil otroka, prometna nezgoda s pobegom,…)


POROČILO PP ŠMARJE OD 27.07.2020 DO 02.08.2020

PROMETNA NEZGODA S POBEGOM

Dne 27.07.2020 so bili policisti obveščen o prometni nezgodi, ki se je zgodila na parkirišču v Podčetrtku, kjer se je voznik os. avta po trčenju v parkiran os. avt. odpeljal s kraja, ne da bi  nudil podatke drugemu lastniku vozila. Pozoren očevidec si je zapisal reg. št. pobeglega vozila, na podlagi katere so policisti kasneje ugotovili pobeglega lastnika, našli poškodovano vozilo in z ogledom ugotovili, da je bilo udeleženo v nezgodi.

PES UGRIZNIL OTROKA

Dne 28.07.2020 je bila tukajšnja PP obveščena o ugrizu psa. Policisti so ugotovili, da je spuščeni pes na travniku v Pristavi pri Mestinju ugriznil otroka, katerega so morali odpeljati v SB Celje na šivanje. Policija je ugotovila malomarnega lastnika psa, o dogodku obvestila veterinarskega inšpektorja in uvedla postopek o prekršku.

VLOM V HIŠO

Dne 29.07.2020 je bila policija obveščen o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Zdol. Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je NN storilec izkoristil dnevno odsotnost lastnika in vlomil v hišo, jo celotno pregledal in odtujil nekaj elektronskih naprav in gotovino. Oškodovanec je oškodovan za več tisoč EUR. Policija za storilcem še poizveduje in bo ob izsleditvi zoper njega podala kazensko ovadbo na tožilstvo.

POSTOPEK S TUJCEM

Dne 29.07.2020 so policisti v kraju Sedlarjevo ustavili voznika francoskega os. avt., v katerem so se prevažali romunski državljani. Policisti so zaradi tehnične neizpravnosti vozilo zadržali, romunskim in drž. odvzeli listine za zagotovite plačila kazni. Prav tako so pri tujih varnostnih organih preverili pristnost listin tujcev, pri tem pa je bilo ugotovljeno, da je vozilo neregistrirano že deset let, voznik pa nima veljavnega vozniškega dovoljena.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 30.07.2020 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Šmarju pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo da sta se doma sprla izvenzakonska partnerja glede uporaba telefonskega aparata, pri tem se je partner grdo vedel do svoje punce. Zaradi grdega ravnanja je bil kršitelju na kraju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NEZGODA

Dne 31.07.2020 je bila policija obveščena o prometni nezgodi v Kozjem. Policisti so z ogledom kraja nezgode ugotovili, da je voznik os. vozila zaradi vožnje preblizu roba vozišča zapeljal na obcestno brežino in tam trčil v prometni znak. Na vozilu in znaku je nastala mat. škoda, poškodovanih oseb ni bilo. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NEZGODA

Dne 02.08.2020 je bila policija obveščena o prometni nezgodi v Mestinju. Policisti so ugotovili, da je do PN prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika os. avt. ki je trčil v vozilo pred sabo. Na vozilih je nastala materialna škoda, sopotnica iz enega od udeleženih vozil pa je zaradi bolečin naknadno iskala zdravniško pomoč v SB Celje. Vozniku povzročitelju prometne nezgode je bil na kraju izdan plačilni nalog.