Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 10. do 16. 8. 2020 (poškodoval obcestno infrastrukturo, odkrita ukradena avtomobil in kolo, močno pijan,…)


POROČILO ZA JAVNOST OD 10.8.2020 DO 16.8.2020

10.8.2020 Z MULČERJEM SI POŠKODOVAL NOGO

Policisti so bili tega dne obveščeni o nesreči pri delu, pri čemer pa si je moški z mulčerjem poškodoval nogo. Policisti so opravili ogled kraja dogodka, zbrali obvestila in ugotovili, da je moški pri tem zadobil lažjo telesno poškodbo.

11.8.2020 PADEL S KOLESOM IN SE HUJE TELESNO POŠKODOVAL

Policisti so na območju Sladke Gore obravnavali prometno nesrečo v katero je bil udeležen kolesar. Poškodovanemu kolesarju so na kraju nujno zdravniško pomoč nudili reševalci ZD Šmarje pri Jelšah, zaradi hujših telesnih poškodb pa je bil odpeljan na zdravljenje v SB Celje.  Zaradi neprilagojene hitrosti je bil kolesar oglobljen.

POŽAR V KURILNICI STANOVANJSKE HIŠE

Policisti so bili obveščeni o požaru v kurilnici stanovanjske hiše na območju kozjanskega. Požar sam so pogasili tamkajšnji gasilci in preprečili nadaljnje širjenje požara. Policisti so na kraju z ogledom izključili tujo krivdo, o okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

12.8.2020 VOZIL BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN OSTAL BREZ MOPEDA

Policisti so tega dne na območju kozjanskega ustavili mladoletnika, ki je vozil kolo z motorjem brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo kolo z motorjem zaseženo, zaradi storitve prekrška pa se bo moral zagovarjati pred sodnikom za prekrške.

POŠKODOVAL OBCESTNO INFRASTRUKTURO IN KRAJ ZAPUSTIL

Istega dne nas je občan občine v Podčetrtku seznanil o prometni nesreči, kjer je voznik osebnega avtomobila znane znamke poškodoval infrastrukturo ob cesti in kraj zapustil. Policisti so opravili ogled kraja, pridobili izpisek takšnih vozil, za povzročiteljem še poizvedujejo.

14.8.2020 PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO

Na območju Podčetrtka se je pripetila še ena prometna nesreča z udeležbo dveh vozil, kjer pa je nastala zgolj materialna škoda. Vzrok prometne nereče je bila vožnja po levi strani vozišča, povzročitelj je bil na kraju oglobljen.

15.8.2020 MOČNO POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so tega dne v naselju Šmarje pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 1.03 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, nadaljnja vožnja pa mu je bila prepovedana. Zaradi prekrška se bo moral zagovarjati pred sodnikom za prekrške.

PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO

Na območju Bistrice ob Sotli se je pripetila prometna nesreča z udeležbo dveh vozil, nihče od udeleženih ni bil telesno poškodovan. Vzrok prometne nesreče je bil nepravilni premik enega izmed udeležencev, zaradi kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

ODKRIT UKRADEN AVTOMOBIL, V BLIŽINI NAJDENO ŠE ENO UKRADENO VOZILO

Policisti so z operativnim delom prišli do podatka, da je v gozdu na območju občine Šmarje pri Jelšah skrito vozilo, ki je bilo v začetku meseca odtujeno na škodo ene izmed okoliških podjetij. Policisti so s pregledom lokacije našli navedeno vozilo, v bližini pa odkrili še eno vozilo, ki je bilo odtujeno na območju Kopra. Obe vozili sta bili zaseženi in bodo tekom naslednjih dni vrnjeni lastnikom. Policisti so z nadaljnjim operativnim delom prišli do podatka, kdo bi lahko dejanje izvršil in le temu odvzeli prostost. Ugotovili so tudi, da je isti storilec po odtujitvi vozila na predrzen način natočil gorivo v rezervoar ukradenega vozila na enem izmed bencinskih servisov, ne da bi za to poravnal račun. Prav tako je na predrzen način opravil dvig gotovine s kartico uporabnika vozila in ga s tem oškodoval. Policisti zbirajo obvestila še za druga kazniva dejanja.