Festival mladih v Rogaški Slatini ponudil pestro paleto dogodkov (foto)

16. 8. 2020 18:06

V Rogaški Slatini je pretekli teden potekal Festival mladih. V celoti brezplačen dogodek, ki ga je organiziral Mladinski svet Rogaška Slatina, je ponudil s pestro paleto kulturnih dogodkov, ki so se zvrstili med ponedeljkjom in petkom.

Vrhunec dogajanja se je zgodil sredi festivala, na mednarodni dan mladih, ko je bila organizirana tudi javna tribuna mladih.

Festival je potekal v parku pri starem hotelu Trst, zraven Kulturnega centra, ki je bil obiskovalcem vsak dan na voljo za branje, počivanje, igranje športnih iger, slackline,… Obiskovalci so se lahko pod krošnjami dreves zleknili tudi v ležalnike in uživali v dobrem branju knjig iz nove slatinske knjigobežnice.

Ves teden so v parku potekale tudi različne delavnice: joga z Evo Ogrizek, ki je predstavila hatha jogo ter meditacijo z gongi in nepalskimi posodami, likovna delavnica dripping tehnike z Niko Strašek, filmska delavnica pod vodstvom Luksuz produkcije in odprta ura šole borilnih veščin Perun Academy z mentorjem Eliom Artičem.

Večer Festivala mladih v znamenju dobre glasbe

Večerni program festivala je ponudil tri koncerte in eno filmsko projekcijo. Festival so otvorili ɜ:𝘳𝘮𝘢 – kant-country duo, ki ga sestavljata Maša But in Urška Supej. V sredo je festival obiskal Mladinski svet Slovenije, ki je vodil organizirano javno tribuno mladih z namenom razprave o stanju mladih in strategiji za mlade v Rogaški Slatini v letih 2020 – 2025, nakar je sledil koncert, ki je obiskovalce zazibal v street ritmih dvojca FlipFlop (DJ Botox & MC Chubby).

V četrtek je Kino Rogaška pod krošnjami projektiral film Ne pozabi dihati, intimno dramo o odraščanju v režiji Martina Turka. Festival mladih pa se je poslovil v petek, ko sta zaigrala mojstra bluesa, Miha Erič in Samuel Blues.

L. Č. foto: Mladinski svet Rogaška Slatina, David Drenški, Matic Javornik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,694 seconds.