Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini ob prazniku občine podelili priznanja, počastili pokojnega Marjana Čuješa (Foto, video)


V Rogaški Slatini so včeraj obeležili občinski praznik s slovestnostjo v Aninem dvoru. Ob tej priložnosti so podelili tudi občinska priznanja.

Letošnji nagrajenci

Naziv častni občan Rogaške Slatine 2020 je posthumno prejel dolgoletni tajnik občine Marjan Čuješ. Bil je prvi tajnik občine, vse od njene ustanovitve leta 1994. Prizadeval  si je za dobro vseh občanov in občank, ter bil vseskozi vključen v družbeno in politično življenje. Svoje naloge je opravljal srčno in vestno. Sodeloval je tudi pri organizaciji kolesarske dirke po Sloveniji, ki je prispevala k promociji turistične destinacije Rogaška Slatina. Bil je tudi prisoten na vseh večjih akcijah Karate kluba Rogaška Slatina. Bil je zelo aktiven tudi na različnih področjih rekreativnega športa. Nagrado so v njegovem imenu prevzeli družinski člani.

Podelili so tudi dve plaketi občineJosipu Kovačiču za pomembno in aktivno sooblikovanje družbeno-političnega življenja v občini, Mariji Čakš pa za dolgoletno skrb in delo za krajane Krajevne skupnosti Kostrivnica

Občinska priznanja pa so prejeli Martin Metličar, ki že 45 let pomaga pri organiziranju dogajanja v občini, dolgoletni gasilec Edvard Cvetko za njegovo delo na področju gasilstva, in sekcija Polžki Planinskega društva Vrelec, ki deluje že 21 let.

Odzive župana Branka Kidriča in nekaterih nagrajencev si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Poleg podelitve nagrad je župan mag. Branko Kidrič nagovoril zbrane. Predstavil je opravljeno delo in predstavil načrte za prihodnost. V preteklem letu so realizirali zastavljen program saj so izvedli javne razpise za 3 večje projekte. Koronavirus je močno zarezal v življenje občine, saj je zmanjšal turistični in gospodarski obseg. Kljub temu pa v prihodnost zrejo ambiciozno, vendar realno in z zastavljenimi cilji. Župan Rogatca Martin Mikolič je v imenu vseh županov regije pohvalil delo sosednje občine in sodelovanje med občinami, ter pozval k nadalnim dobrim odnosom.

Prireditev so v čudovitem ambientu Aninega dvora popestrili člani pevsko glasbene zasedbe KD Vitis in  priznan glasbenik in harmonikar Andrej Toplišek.

Vabimo da si ogledate tudi fotogalerijo dogodka:

Ž.L.K.