Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V iskanju resnice po kulturno-turističnih poteh Obsotelja in Kozjanskega


Razvojna agencija Sotla je v četrtek organizirala študijsko turo po Obsotelju in Kozjanskem z naslovom V iskanju resnice. 

Namenjena je bila predstavnikom turističnih agencij, medijev in samostojnim vodnikom z državno licenco. Aktivnost je potekala v sklopu projekta “In cultura veritas“. Ta povezuje območja zagrebške županije, Obsotelja in Kozjanskega ter nadgrajuje vsebino na vinskih cestah in spodbuja ponudnike k vključevanju kulturne dediščine v njihovo ponudbo.

Odlična ideja za potovanje

Pot se je začela z obiskom Šmarske vinske kleti v Skazovi hiši, ki je v sklopu tega projekta bila tudi prenovljena. Tam je bil pripravljen zajtrk Gostilne Krpan, nekaj besed pa so pristonim namenili Šmarski župan Matija Čakš, direktorica Razvojne agencije Sotla Bojana Žaberl in specialistka za vinogradništvo Tadeja Vodovnik Plevnik. Lokalni vinarji in kletarji so izčrpno predstavili vinsko ponudbo in odgovorili na vsa zastavljena vprašanja.

Sledil je obisk Muzeja baroka in vzpon po kalvariji do cerkve Sv. Roka. Od tam je pot vodila do Hiše vin Emino v Imenem, Vinotoča Gruska družine Mramor in Kmetije Sinkovič v Bučah. Skozi celotno pot ni manjkalo odlične kulinarike, izvrstih vin in domačih izdelkov. Celotno pot je vodil Igor Podgoršek.

Kot lokalni prebivalci se zavedamo lepot ki jih premore naša regija, a hkrati to jemljemo kot samoumevno in zato težko opazimo turistične priložnosti. Takšne ture zavest o odlični turistično-kulturni ponudbi krepijo v nas, hkrati pa jo širijo v svet in vabijo nove obraze, ki s to turistično ponudbo še niso seznanjeni. Vsi udeleženi so bili navdušeni nad predstavljenim in se veselijo povratka v naše kraje.

Vabimo vas da si ogledate tudi galerijo utrinkov.

Ž.L.K.