Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur najlepše in najgostoljubnejše manjše mesto po mnenju spletnih glasovalcev


V okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga izvaja Turistična zveza Slovenije, je bilo včeraj zaključeno spletno glasovanje.

Med zmagovalci glasovanja so tudi naši kraji. V kategoriji  NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše manjše mesto je prepričljivo slavil Šentjur, v kategoriji NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši izletniški kraj pa je tretje mesto doseglo Olimje. V kategoriji NAJ tematska pot je Emina tematska pot zasedla četrto mesto.

Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna je nekakšno lepotno tekmovanje slovenskih krajev in mest in poteka že 29. leto zapored. V okviru projekta ocenjujejo urejenost slovenskih krajev, skrb za okolje, kakovost turistične ponudbe ter gostoljubju lokalnih prebivalcev.

Pri spletnem glasovanju je bilo letos zabeleženo nadpovprečno število oddanih glasov. Prejeli so jih namreč kar 9 tisoč. V glasovanju so sodelovala tudi mesta, kraji in tematske poti Kozjanskega in Obsotelja.

V kategoriji NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše manjše mesto je zmagal Šentjur, ki je s 628 glasovi za 98 glasovi premagal Cerklje na Gorenjskem. Tretje so bile Braslovče.

V kategoriji NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši izletniški kraj je tretje mesto zasedlo Olimje s 247 glasovi. Prepričljivo je s 785 glasovi zmagala Črna na Koroškem. Drugo mesto je s 571 glasovi pripadlo Lavričevi koči – Gradišče. V tej kategoriji je bilo v konkurenci tudi Šmarje pri Jelšah, ki je s 83 glasovi zasedlo deveto mesto.

V kategoriji NAJ tematska pot je Emina tematska pot s 137 glasovi zasedla četrto mesto. V tej kategoriji je s 382 glasovi zmagala Pot na Hum (A7), druga je bila pot Po stopinjah pastirjev (št. glasov: 265), tretja pa Grajska kolesarska pot (št. glasov: 23).

Vse rezultate glasovanje najdete TUKAJ.

Vsi primerni za državno tekmovanje

Zaradi dobro pripravljenih kandidatur in izjemnega odziva je komisija odločila, da so prav vsi prijavljeni kandidati primerni za državno tekmovanje, v okviru katerega bodo z ocenjevanjem predvidoma začeli avgusta.

Naj slovensko mesto, kraj in tematsko pot bodo razglasili na Dnevih slovenskega turizma, ki bodo v Laškem potekali v sredini oktobra.

foto: wikipedia