Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 27. 7. 2020


PROMETNE NEZGODE

Dne 20. 7. 2020 smo bili obveščeni, da je na območju Grobelnega prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta v nesreči udeležena voznik in voznica osebnih avtomobilov na katerih je nastala bolj ali manj zvita pločevina. Zaradi nepravilnega prehitevanja je bil voznici za storjeni prekršek na kraju izdan plačilni nalog.

Prav tako je bila PP Šmarje pri Jelšah dne 23. 7. 2020 obveščena, da je na Pečici iz vozišča zapeljalo vozilo. Policisti smo na kraju ugotovili, da je v prometni nesreči udeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal izven vozišča. Pri vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,03 mg/l alkohola. Ker si je oseba na kraju zagotovila prevoz ji pridržanje po določbah ZPRCP ni bilo odrejeno. Vozniku je bilo v skladu čl. 113/a Zakona o prekrških odvzeto vozniško dovoljenje in mu prepovedana nadaljnja vožnja. O usodi vozniškega dovoljenja in za storjeni prekršek bo odločalo sodišče v Celju.

Patrulja PP Šmarje pri Jelšah je dne 24. 7. 2020 v Senovici naletela na prometno nesrečo, kjer je voznik tovornega vozila zdrsnil iz vozišča. Pri ogledu kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno da  voznik -tujec, zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom ni zvozil ovinka, temveč je zapeljal v obcestni jarek. Na kraju je bilo s pomočjo avtovleke ter gasilcev tovorno vozilo izvlečeno nazaj na vozišče, sicer pa je promet potekal izmenično enosmerno, za čas izvleka pa je bila cesta zaprta. Na kraju je bila tujcu zaradi prekrška izrečena globa, katero je tudi plačal.

SPLETNA GOLJUFIJA

PP Šmarje pri Jelšah je dne 24. 7. 2020 od oškodovanca sprejela zapisnik o sprejemu ustne ovadbe suma kaznivega dejanja spletne goljufije s tem, da ga je NN storilec preko spleta z lažnim prikazovanjem spravil v zmoto ter mu v škodo svojega premoženja v Ameriko nakazal 20.000 dolarjev. Za storilcem policisti še poizvedujemo, zoper le-tega pa bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

NAŠEL DENAR NA BANKOMATU

Dne 22.07.2020 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil pošten občan in prinesel gotovino, ki jo je istega dne našel v reži bankomata. Gotovina je bila proti zapisniku o najdenih stvareh prevzeta in bo po ugotovljenem lastništvu preko banke vrnjena nepazljivemu opravičencu.

     Roman GRABROVEC, mag.

     komandir policijske postaje

     višji policijski inšpektor II