Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 13. 7. 2020 (opozorilo glede ugrizov psov, samomor, izsledena pogrešana oseba, 19 ilegalnih prebežnikov,…)


POŽAR NA KOMBAJNU

6. 7. 2020, so obravnavali požar na kombajnu do katerega je prišlo zaradi napake na električni napeljavi. V požaru je nastalo za pribl. 5.000 eur materialne škode.

KOLESAR SE HUJE TELESNO POŠKODOVAL

6. 7. 2020 v večernem času so obravnavali padec kolesarja na gozdni površini, kjer ni utrjenih površin oz. površin primernih za vožnjo s kolesom. Pri padcu se je kolesar huje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Celje. Zoper kolesarja je bil uveden postopek zaradi kršitve določil Uredbe o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju.

UGRIZNIL GA JE PES

7. 7. 2020 so bili obveščeni, da je v kraju Podsreda, izpuščeni pes ugriznil otroka na kolesu. Zaradi navedenega je moral otrok obiskat nujno zdravniško pomoč, kjer so mu rano zašili. Zoper neodgovornega lastnika psa so uvedli hitri postopek ter o ugrizu obvestili inšpektorja za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

PRIJETJE 19-IH ILEGALNIH PRIBEŽNIKOV

8. 7. 2020 okoli 2.00 ure, so v kraju Zelenjak izsledili in prijeli 19 ilegalnih pribežnikov državljanov Pakistana in Bangladeša. Po končanih postopkih so vse ilegalce uspešno izročili Hrvaškim varnostnim organom.

Vse občane policisti pozivajo, da nas v primeru zaznave sumljivih oseb oz. oseb, ki po videzu dajejo izgled ilegalnih pribežnikov, telefonično obveščajo na telefonsko številko PP Šmarje pri Jelšah (03/818-66-00) oz. na številko za nujne klice, 113.

IZSLEDENA POGREŠANA OSEBA

8. 7. 2020, so bili obveščeni, da je od doma neznano kam odšla občanka, ki bi naj bila v slabšem zdravstvenem stanju. Na podlagi pridobljene informacije od občana, je bila oseba izsledena in ji je bila nudena nujna zdravniška pomoč. Pri pogrešani osebi je bilo najdenih več poslovilnih pisem. O dogodku so pristojno tožilstvo obvestili s poročilom. Občanu pa se policisti zahvaljujejo za podano informacijo.

VOŽNJA PREBLIZU DESNEMU ROBU VOZIŠČA

9. 7. 2020 v popoldanskem času so v kraju Pristava pri Mestinju obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. Pri vozniku je bila ugotovljena prisotnost alkohola, ki je bila še v dovoljenih merah. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

VLOM V HIŠO

8. 7. 2020, so v kraju Završe pri Grobelnem obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz prostorov hiše odtujil zlatnino. Zoper vlomilca bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VLOM V POSLOVNI PROSTOR

9. 7. 2020 okoli 1.00 ure, so bili obveščeni o sprožitvi alarma v poslovnem prostoru trgovine v Podčetrtku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bilo vlomljeno skozi zadnja vhodna vrata. Iz notranjosti je neznani storilec odtujil za pribl. 600 eur, gotovine in kovancev. Za izsleditev storilca še potekajo aktivnosti in bodo zoper navedenega na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

9. 7. 2020 v dopoldanskem času so v kraju Kozje ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 1,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Zaradi neodgovornega početja se bo voznik srečal s sodnikom za prekrške.

ZAPELJAL IZ VOZIŠČA

9.7. 2020 v večernem času so v kraju Dol pri Pristavi obravnavali prometno nezgodo do katere je prišlo, ko je voznik osebnega vozila vozil preblizu desnemu robu vozišča, kar je imelo za posledico, da je trčil v robnik, zapeljal preko njega ter nato še preko hodnika za pešce, nakar se je ustavil šele na travniku. V nesreči se je sopotnica lažje poškodovala. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

SAMOMOR Z OBEŠANJEM

10. 7. 2020 v popoldanskem času so bili obveščeni, da je na kozolcu v okolici Šmarja pri Jelšah, občan storil samomor z obešanjem. O dogodku so pristojno Državno tožilstvo obvestili s poročilom.

FIZIČNO STA OBRAČUNALA

11. 7. 2020, so bili obveščeni, da je v Kozjem prišlo do besednega spora med občanko in občanom. Besedni spor je kmalu prerastel v fizično obračunavanje, zaradi česar bo zoper oba vročekrvneža uveden hitri postopek z izdajo odločne o prekršku.

IZSILJEVANJE PREDNOSTI

11. 7. 2020 v popoldanskem času so izven naselja Mestinje obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega vozila. V nesreči sta se povzročiteljica in oškodovanka lažje telesno poškodovali. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

11. 7. 2020 v večernem času so ustavili in kontrolirali voznika tovornega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,89 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto, nadaljnja vožnja prepovedana, zaradi storjenega prekrška pa se bo srečal s sodnikom za prekrške.

OPOZORILO

V zadnjem času so obravnavali več ugrizov psov do katerih je prišlo, ker lastniki psov le teh niso ustrezno zavarovali oz. niso poskrbeli, da ti nebi bili nevarni za ostale občane. V sled navedenega policisti apelirajo na vse lastnike psov, da le te ustrezno zavarujejo oz. preprečijo, da bi se ti prosto sprehajali brez nadzora lastnika.