Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po nekajmesečni prekinitvi se nadaljuje šahovski cikel za Pokal Kozjega


Ker je v času epidemije korona virusa četrti šahovski cikel za Pokal Kozjega petnajst tednov miroval, se zdaj nadaljuje v nekoliko pospešenem tempu. Tri tedne po tretjem je bil na sporedu že četrti turnir, ki je tudi tokrat potekal skladno z navodili NIJZ. Udeležilo se ga je štirinajst šahistov, ki so v Večnamenskem centru Kozje odigrali sedem partij v pospešenem tempu.

Do druge zmage v letošnjem ciklu je prišel  Roman Rozman iz Šahovskega društva Ptuj, ki je zbral šest točk. Pol točke manj je na drugem mestu osvojil Ivan Sušin iz Šahovskega kluba Brežice, na tretje mesto pa se je uvrstil Nejc Marovt iz Šahovskega kluba Slovenec Poljčane, ki je zbral pet točk. Najboljši mladinec do 15 let je bil ponovno Vid Koritnik iz Šahovskega kluba Šmarje pri Jelšah na sedmem mestu, izmed članov domače šahovske sekcije pa je bil tokrat najuspešnejši Mišo Kolar na šestem mestu, oba sta zbrala po štiri točke.

Roman Rozman je z zmago še povečal prednost v skupnem seštevku cikla, na drugo mesto se je prebil Vojko Vekić iz ŠD Laporje, tretje mesto pa si delita  Rado Bogolin  iz ŠK Milan Majcen Sevnica in Miha Grumerec  iz ŠD SIJ Acroni Jesenice. Skupaj je na ciklu do zdaj nastopilo 27 šahistov. (R.G.)