Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občinski svetniki niso potrdili novega mandata Saši Kopinču za vodenje JZTK Rogaška Slatina


Potem ko je Svet Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina konec maja izmed sedmih prijavljenih kandidatov za vodenje zavoda kot najprimernejšega ocenil dosedanjega direktorja Saša Kopinča, pa mu zelene luči za novi mandat niso dali občinski svetniki Občine Rogaška Slatina.

Svet zavoda bo tako moral razpisati nov razpis za direktorja.

Kot poroča Štajerski val, so občinski svetniki tekom včerajšnje razprave Kopinču očitali predvsem to, da v šestih letih ni v zadostni meri izpolnil nekaterih pričakovanj. V delovanju zavoda namreč, razen pri infrastrukturi, večjih korakov naprej naj ne bi bilo zaznati. Prav tako naj ne bi v zadostni meri izkoristili velikega promocijskega potenciala destinacije Rogaška Slatina. Poleg tega je Kopinč slišal očitke tudi v povezavi z premajhno vključenostjo pri oblikovanje turistične strategije občine. V času koronakrize pa naj zavod tudi ne bi bil dovolj aktiven pri ohranjanju stika s turisti in iskanju novih gostov.

Vsi očitki so vodili v to, da je proti podelitvi še enega mandata Kopinču glasovalo 11 svetnikov, za pa jih je bilo 8. To pomeni, da bo moral svet zavoda razpisati nov razpis za direktorja, do imenovanja novega pa bodo morali izbrati še vršilca dolžnosti.

Sicer pa so občinski svetniki včeraj potrdili nov štiriletni mandat direktorici Knjižnice Rogaška Slatina Nataši Koražija.