Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

»Kulturni potep po občini Dobje in bližnji okolici« se je uvrstil na državno tekmovanje (video)


V sklopu projekta Mladi za Celje, ki letos praznuje 40-letnico načrtnega mladinskega raziskovalnega dela v Celju, je letos nastalo 128 raziskovalnih nalog s področja agrikulture, družboslovja, humanistike, medicine, naravoslovja in tehnike in drugih področij.

Med njimi je bila tudi raziskovalna naloga Lare in Aneja Betgovšek z naslovom Kulturni potep po občini Dobje in bližnji okolici, ki ji je komisija namenila vseh 100 možnih točk. Ta uspeh na regionalni ravni pa pomeni, da se je njuno delo uvrstilo tudi na državno tekmovanje.

Z raziskovalno nalogo sta Lara in Anej Betgovšek, ki prihajata iz občine Dobje, želela raziskati kulturno dediščino občine Dobje in bližnje okolice – zanimive kulturne točke na Kalobju, Planini pri Sevnici, Prevorju in v Jurkloštru.

Kot sta poudarila v uvodu naloge je njuna občina ena izmed najmanjših v Sloveniji in žal tudi premalo poznana v širšem slovenskem prostoru. V pogovorih z različnimi sogovorci sta tako vedno znova prihajala do spoznanja, da ne vedo, kje je občina Dobje ali pa zanjo sploh še niso slišali. Da Dobjani ne bi bili več tako neprepoznavni sta se zato odločila, da širši javnosti predstavita naravne lepote, kulturne znamenitosti in priče preteklosti občine Dobje in bližnje okolice. V sklopu raziskovalne naloge, ki jo lahko preberete TUKAJ, je nastal tudi video o pešpoteh iz Dobja do Kalobja, Planine, Jurkloštra in Prevorja. Oglejte si ga spodaj: