Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaradi strahu pred drugim valom novega koronavirusa KK Rogaška zapušča Ligo ABA 2


Rogaška si je v predčasno končani sezoni priborila nastopanje v mednarodnem tekmovanju tudi za sezono 2020/21. Po odločitvi skupščine ABA lige je klub v začetku junija s strani športnega direktorja tekmovanja tako prejel povabilo, odločitev o igranju pa je bilo potrebno sprejeti do 15. junija 2020. V klubu so se dan pred iztekom roka odločili, da zaradi strahu pred drugim valom novega koronavirusa v sezoni 2020/21 ne bodo sodeloval v Ligi ABA 2.

Kot so zapisali na klubski strani, je vodstvo Košarkarskega kluba Rogaška po opravljenih razgovorih sprejelo odločitev, da bi bilo glede na situacijo s COVID-19 sodelovanje v tekmovanju preveliko tveganje.

“Kot glavne negotovosti imamo ob morebitnem drugem valu namreč v mislih predvsem prehajanje državnih meja in različne režime po posameznih državah, ki jih je v tem trenutku nemogoče napovedati in načrtovati. Ob tem klubom ostajajo vsi stroški igralcev in osebja tudi v primeru morebitne vnovične prekinitve prvenstev.

Potrudili se bomo, da si bomo skozi igranje v domačem prvenstvu znova priigrali uvrstitev v ABA Ligo 2 v sezoni 2021/2022, ko bodo verjetno znane že vse posledice in ukrepi zaradi koronavirusa,” so pojasnili.

Rogaška je bila del Lige ABA 2 vse od ustanovitve tekmovanja leta 2017. Najboljšo uvrstitev je zaznala v premierni sezoni, ko je za las zgrešila napredovanje v končnico oziroma četrto mesto. Drugo sezono je bila deseta v dvanajstčlanski ligi, lani je zasedla sedmo mesto, letos pa je bilo tekmovanje zaradi izbruha pandemije prekinjeno tik pred koncem, Rogaška pa je zasedala 7. mesto.

foto: KK Rogaška