Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključna poteza spletnih turnirjev v šahu Kozjansko


Minuli četrtek se je s petim turnirjem zaključila serija On-line turnirjev Kozjansko na portalu chess.com v organizaciji Športne zveze Kozje. Udeležba je bila tudi tokrat bolj skromna, saj se ga je udeležilo osem šahistov, zaradi česar so namesto predvidenih sedmih, odigrali le tri kroge v tempu pospešenega šaha.

Zmago na zadnjem turnirju sta si razdelila Bor Gradišek iz Kozjega in Mojmir Cilenšek iz Petrovč, ki sta zbrala po dve in pol točke. Pol točke manj je na tretjem mestu zbral Miha Grumerec iz Bistrice ob Sotli.

Po petih odigranih turnirjih je v skupnem seštevku serije, kjer so se upoštevali štirje najboljši rezultati, zmagal Miha Grumerec, sicer član ŠK SIJ Acroni Jesenice, drugo mesto je osvojil član Celjskega ŠK Bor Gradišek, tretja pa je bila članica ŠK Postojna Anja Beber. Anja je bila poleg tega še najboljša v kategoriji do 9 let in najboljša šahistka, Bor najboljši v kategoriji do 12 let, medtem ko je v kategoriji do 15 let zmagal Dominik Kaluža iz Postojne.

Skupaj je v seriji sodelovalo 22 šahistov. Serija je bila mišljena kot popestritev obdobja, ko zaradi ukrepov za zajezitev virusa Covid-19 ni bilo možno igranje šaha v živo. Po začetnem navdušenju je proti koncu število udeležencev padalo, kar je verjetno povezano tudi z rahljanjem ukrepov in množico drugih on-line turnirjev, ki so nastali v tem času. Serija je tako dosegla svoj namen, morda pa v jeseni doživi svoje nadaljevanje, saj ima igranje šaha na spletu tudi svojo draž. (R.G.)