Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Učilnice v naravi z Ljudsko univerzo Šentjur (foto)


Ljudska univerza Šentjur skuša v zadnjih tednih kar največ izobraževanj in drugih aktivnosti organizirati na prostem. Skupina Izzivi podeželja se je tako nedavno odpravila v zeliščni vrt Majnika, zatem pa še v Poljčane na Učni poligon za samooskrbo in na kmetijo Baron v Framu.

Člani Univerze za tretje življenjsko obdobje in ostali udeleženci izobraževanj pa so obiskali Ekološko učno pot Šolskega centra Šentjur ter se odpravili na nabiranje zdravilnih rastlin v naravi okoli Boča.

Od 18. maja, ko so na Ljudski univerzi Šentjur lahko ponovno odprli vrata učilnic, so zaradi varnostnih ukrepov, ki se jih je še vedno potrebno držati, kar največ izobraževanj organizirali na prostem. Namen teh izobraževanj pa je tudi ustvariti protiutež vsem izobraževanjem na daljavo, ki so jih bili v času karantene preko elektronskih naprav primorani organizirati.

Skupina Izzivi podeželja se je tako odpravila v bližnje Žiče, kjer so si ogledali primer dobre prakse v zeliščnem vrtu Majnika in spoznali Inovativno kmetico leta 2020 – Katjo Temnik. Ista skupina si je še teden dni kasneje v Poljčanah ogledala še Učni poligon za samooskrbo, nato pa v Framu obiskala še kmetijo Baron.

Za člane Univerze za tretje življenjsko obdobje in ostale udeležence izobraževanj so organizirali tudi voden obisk Ekološke učne poti Šolskega centra Šentjur s profesorico Staško Buser, prvi junijski četrtek pa nabiranje zdravilnih rastlin v naravi okoli Boča z zeliščarjem Ivanom Brezovcem.

V naslednjih dveh tednih se jim ob predhodni najavi pridružite še v četrtek, 11. junija, ob 10. uri na učni uri pri čebelnjaku Čebelarskega društva Šentjur. Društvo Šudr pa 21. junija pripravlja Keltski dan na Rifniku, kjer bo ob 4.15 pohod z Nove vasi na Rifnik in joga v pozdrav Soncu z našo vaditeljico Zdenko Vrečko na vrhu arheološkega najdišča. Vabljeni na Rifnik tudi ob 15. uri, kjer bo voden ogled po arheološkem parku Rifnik, predstavitev lokalnih ponudnikov ter animacija s plesi in mečevanjem za vse generacije. (LUŠ)