Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tretji turnir 4. šahovskega cikla za Pokal Kozjega


Po petnajstih tednih premora zaradi epidemije korona virusa, se je v četrtek 11. junija, s tretjim turnirjem nadaljeval  4. šahovski cikel za Pokal Kozjega. Turnir je potekal skladno z navodili NIJZ, kar pomeni, da so udeleženci morali spoštovati medsebojno razdaljo, si pred in po vsaki partiji razkužiti roke ter nositi masko ves čas, razen med samo partijo.

Tretjega izmed predvidenih devetih turnirjev  v Večnamenskem centru Kozje, se je udeležilo petnajst šahistov, med katerimi so bili prvič tudi trije šahisti iz sosednje Hrvaške. In ti so bili tudi med najbolj uspešnimi, saj so osvojili tri izmed prvih štirih mest. Zmagovalec turnirja je postal Zoran Zelenika iz Šahovskega kluba  Straža Hum na Sutli, ki je v sedmih partijah zbral šest točk. Pet točk je na drugem mestu zbral član Šahovskega društva Gaj Mače Boris Galoić, enako točk pa je imel tudi tretjeuvrščeni Vojko Vekič iz Šahovskega društva Laporje. Najboljši mladinec do 15 let je bil drugič zapored Vid Koritnik iz Šahovskega kluba Šmarje pri Jelšah, izmed članov domače šahovske sekcije pa je bil tokrat najuspešnejši Mišo Kolar.

Vodilni v skupnem seštevku cikla ostaja Roman Rozman iz ŠD Ptuj, zamenjala pa sta se tekmovalca na drugem in tretjem mestu.  Na drugem mestu je po treh turnirjih Rado Bogolin  iz ŠK Milan Majcen Sevnica, tretji pa Miha Grumerec  iz ŠD SIJ Acroni Jesenice. Skupaj je na ciklu do zdaj nastopilo 25 šahistov. (R.G.)