Šmarske košarkarske generacije okrnjeno tekmovalno in rekreativno sezono zaokrožile z družabnim srečanjem (foto, video)

20. 6. 2020 19:42

Nenaden pojav koronavirusa v šmarskem okolju sredi marca je letošnjo košarkarsko sezono zaključil na vrhuncu tekmovalnih in rekreativnih bojev.

In ker Šmarčani brez košarke dolgo ne zdržijo, je njen prvi obraz, šmarski kapetan sosednjega slatinskega kluba dal pobudo za družabno-rekreativni dogodek, kakršnega v Šmarju doživimo vsakih nekaj let. 

Pod okriljem Košarkarskega kluba Jelša se je tako v petek v telovadnici OŠ Šmarje pri Jelšah dobilo več generacij šmarske košarke.

Na zaključku letošnje nenavadne sezone so se med sabo pomerile različne selekcije sedanjih in bivših članov šmarskega košarkarskega kluba ter nekdanjih študentskih šmarskih košarkarskih ekip. Različne generacije so uživale v sproščeni igri, pokazal pa se je tudi velik ekipni duh in tekmovalnost vsakega igralca.

Največ zanimanja je bilo za tekmo generacije Y(81-95let) proti generaciji X(66-80 let), ki sta ju vodila kapetana Tadej Ferme in šmarski župan Matija Čakš. Tekma se je prijateljsko končala ob rezultatu 49:49.

Utrinke s tekem in izjavo Tadeja Fermeta, idejnega pobudnika in organizatorja srečanja šmarskih košarkarskih generacij, si oglejte v naslednjem videoposnetku:

Aktivni udeleženci so nastopali v posebej potiskanih majicah v šmarskem narečju, za kar sta poskrbela moderatorja zdaj že znamenite Facebook strank s šmarskim narečjem, Šmarski argo.

Pred šmarsko dvorano je bilo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo, pri čemer se je izkazalo, da je Stric Kovač Food Truck, zadolžen za oboje, podcenil predvsem žejo Šmarčanov, saj je, razen vode, pijače še pred koncem tekem zmanjkalo.

Oglejte si še fotogalerijo dogodka:

Ž.L.K.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
253 queries in 5,861 seconds.